• Ellen heeft feeling voor het omgaan met honden.
• Ellen heeft feeling voor het omgaan met honden. Foto: Anne Marie Hoekstra

Ellen maakt gekoesterde droom waar

ameide • Ellen Olthoff uit Ameide heeft lang moeten wachten op een kans om haar droom waar te maken. Dit jaar is het gelukt: ze opende Trimsalon Ameide.

Terwijl haar hond Lola kwispelend om haar heen dartelt, vertelt Ellen: "Ik heb mijn hele leven op kantoor gewerkt, in het bankwezen. Toen ik mijn baan kwijtraakte, dacht ik: dit werk heb ik nooit leuk gevonden en ik moet nog vijftien jaar werken, nu ga ik doen wat ik leuk vind. Mijn eigen trimsalon is een langgekoesterde droom. Eerder kon het niet, want tijdens je opleiding heb je geen inkomen dus dit kon pas toen de kinderen het huis uit waren gegaan."

Gewoon leuk

Haar vriend toverde de schuur in de tuin om tot salon, met bad, behandeltafel en alles wat een professional verder nodig heeft. Komt de praktijk overeen met de voorstelling die ze zich ervan maakte? Met een blije lach: "Ik had het twintig jaar eerder moeten doen. Het is zo leuk. Honden zijn gewoon leuk. En je creëert wat moois. De vacht knapt altijd op."

Eén ding viel wel een beetje tegen. "Het is fysiek zwaarder dan ik verwacht had. Je moet ook grote honden wassen, tillen, veel staan, het dier omhoog houden als hij steeds gaat zitten. Van sommige honden weet ik: na een trimbeurt ben ik gesloopt." Toch voelt ze altijd weer voldoening. "Want ondanks dat ze soms niet meewerken en ik bezweet raak, kun je wat moois maken van hun vacht. Dat is kicken." Ze kan met alle honden goed omgaan. "Ik schijn iets aparts te hebben met deze dieren. Er zijn honden die anderen niet kunnen aanraken, terwijl het bij mij goed gaat."

Dankzij haar ervaring, stage en opleiding (bij het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik) doet ze meer dan de vacht verzorgen. "Het komt regelmatig voor dat ik iets opmerk wat het baasje niet heeft gezien, een verdacht bultje bijvoorbeeld, waarover ik adviseer: ga naar de dierenarts. Verder geef ik advies over vachtverzorging. Ik ben gediplomeerd trimster. Klanten kunnen bij mij terecht voor plukken, knippen, effileren en de was/blaas methode." Voor meer informatie: 06-510 320 16 of trimsalonameide@gmail.com.