Afbeelding
Foto: QBuzz

Qbuzz belooft beter openbaar vervoer

regio • Vanaf 9 december verzorgt Qbuzz het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn.

Qbuzz introduceert een vernieuwd, fijnmazig Openbaar Vervoer-netwerk met verbeterde en snellere verbindingen, persoonlijker afgestemde dienstverlening, meer comfort en meer aandacht voor duurzaamheid.

De basis van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem wordt vanaf 9 december gevormd door zeven hoogwaardige ov-verbindingen (HOV): drie R-netlijnen en vier snelBuzzlijnen. Deze HOV-bussen leggen langere afstanden af op doorgaande routes met minder haltes. Dit zorgt voor een kortere reistijd, minder kans op vertraging, grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. Ze rijden frequent, zijn comfortabeler dan gewone bussen en sluiten goed aan op andere bussen en treinen. In de spits rijden R-netbussen elke tien minuten, daarbuiten elk kwartier.
Op veel plaatsen waar R-net en snelBuzz gaat rijden worden nieuwe, comfortabele haltes met extra voorzieningen, zoals overdekte stallingen voor de fiets, gebouwd.
Vanuit de Alblasserwaard kunnen reizigers voortaan rechtstreeks met de bus naar Rotterdam. Dorpskernen aan de Lekdijk en kleine plaatsen zoals Bleskensgraaf, Ottoland en Noordeloos blijven goed bereikbaar. Stadsbussen van Gorinchem komen nu ook in de wijk Stalkaarsen en bij de Evenementenhal. De bus van Lingewijk naar centrum, station en ziekenhuis gaat twee keer zo vaak rijden.

In de loop van 2019 worden alle treinen van de MerwedeLingelijn omgebouwd en uitgerust in rood-grijze R-netstijl. Alle informatie over het vernieuwde OV-netwerk voor de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem is te vinden op www.qbuzz.nl/dmg.