Jaarvergadering IJsclub Vooruitgang

bleskensgraaf • IJsclub Vooruitgang te Bleskensgraaf houdt op vrijdag 30 november vanaf 20.30 uur de jaarlijkse ledenvergadering in de ijstent aan de Meulenbroek 13 in Bleskensgraaf, met een gratis verloting, dubbeltjesverloting en na afloop een bingo. Alle leden zijn welkom.


Veteranencafé

gorinchem • In Pogo aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem wordt op zaterdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur weer een Veteranencafé gehouden. Alle Veteranen, voormalige en actief dienende militairen zijn met hun partner welkom.


Kerstdiners Present

regio • Present organiseert ook dit jaar weer haar traditionele Kerstdiner.

De diners vinden plaats op dinsdag 18 december in Emma in Leerdam, op dinsdag 18 en woensdag 19 december in Graafzicht in Bleskensgraaf, op donderdag 20 december in de Hof van Ammers in Groot-Ammers en op woensdag 19 december en donderdag 20 december in Open Vensters in Ameide. Aanmelden voor het kerstdiner kan tot vrijdag 7 december bij de gastvrouw van de betreffende locatie. Bewoners die zorg krijgen op de locaties hoeven niet te betalen voor het diner. Overige gasten betalen 27,50 euro per persoon, inclusief consumpties.


Vergadering IJsclub Wilhelmina

ottoland • IJsclub Wilhelmina houdt vrijdag 30 november vanaf 20.00 uur de ledenvergadering in Het Dorpshuis. Op het programma staat onder meer de( gratis) verloting en de quiz Raad wie er achter de voordeur staat. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.


Boekenmarkt in de kringloopwinkel

goudriaan • Kringloopwinkel Graafstroom organiseert op zaterdag 1 december weer de maandelijkse boekenmarkt. Drie boeken op de boekenmarkt kosten dan 1 euro. Deze boeken worden in de tent naast de winkel aangeboden. Er zijn weer veel streekromans, kinderboeken, thrillers, kookboeken, stripboeken, christelijke boeken te koop. Boven in de winkel gelden de prijzen die in de boeken staan. Het adres van de winkel is De Hoogt 1b in Goudriaan. Meer informatie over de kringloopwinkel van Graafstroom is te vinden op facebook.


Speelgoedactie voor arme kinderen

lexmond • Christelijke basisschool Het Kompas in Lexmond is begonnen met een inzamelingsactie van speelgoed voor dorpen in Roemenië en Moldavië.
Afgelopen jaren heeft cbs Het Kompas meegedaan met de Schoenendoos actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een doos vullen voor leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden. Dit jaar wilde Het Kompas een ander invulling geven aan dit gebaar. Deze maand houdt de school een inzameling van nieuw en gebruikt speelgoed voor drie dorpen in het noordoosten van Roemenië en Moldavië. Het transport wordt verzorgd door de Stichting 'Vrienden van Roemenië van Lexmond en Hei-en Boeicop. In december gaat een volle vrachtwagen met goederen naar Roemenië. De kinderen krijgen het speelgoed dan voor de kerst.