• Astrid en Tanno bedrukken de kleding zelf.
• Astrid en Tanno bedrukken de kleding zelf. Foto: Anne Marie Hoekstra

Meer ruimte voor Asto Veelzijdig Goed

giessenburg • Tanno Swets begon 19 jaar geleden vanuit zijn huis in Giessenburg met de verkoop van werkhandschoenen. Zijn bedrijf Asto Veelzijdig Goed (Asto VG) is inmiddels zo gegroeid, dat verhuizen naar het bedrijventerrein wenselijk was.

Sinds oktober is Asto VG gevestigd aan de Transportweg. Het bedrijf verkoopt bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkhandschoenen en gereedschappen. Tanno is blij met de nieuwe huisvesting. "We besparen veel tijd omdat we nu ons kantoor, de werkruimte en de opslag onder één dak hebben."

Droom

Tanno's vrouw Astrid besloot zes jaar geleden ook voor het eigen bedrijf te gaan werken. Zij vertelt: "Jarenlang heb ik mijzelf verhuurd als administratief medewerkster, daarnaast hielp ik Tanno. Nu is zijn droom ook mijn droom geworden. Samen ondernemen is leuk. We kunnen werk en privé goed gescheiden houden."

In de ruimte naast hun nieuwe kantoor beschikt het paar nu over een lichte ruimte waar zij twee machines hebben geplaatst voor het bedrukken van bedrijfskleding. Tanno: "Voorheen deden we dit in onze garage. Omdat we nu hier zitten, kunnen we grotere opdrachten aan en ook groter inkopen. Daardoor kunnen we scherpere aanbiedingen maken."

"Verkopen is iets wat Tanno heel graag doet", zegt Astrid. "Hij komt uit de handel in gereedschap. Met wat eigen geld en een doosje werkhandschoenen is hij begonnen. Klanten vroegen: kun je meer artikelen leveren? Op die manier is ons pakket uitgebreid." Tanno: "Ik ga graag met mensen om. Een klant heeft een vraag of een probleem en dat kun je voor hem oplossen, of je gaat op zoek naar een oplossing. Dat hele proces is gewoon leuk. Afleveren doe ik altijd zelf, dus je heb extreem korte lijnen en altijd één aanspreekpunt. Dat vindt de klant prettig." Astrid: "Doordat we zelf bezorgen, heb je sneller een praatje. Je loopt door het magazijn, signaleert dingen. Als wij de kleding en het gereedschap goed verzorgen, kan de klant doen waar hij goed in is."

Snel leveren

Klanten bevinden zich in een gebied binnen een straal van 80 kilometer rondom Giessenburg. Astrid: "Maar bestellingen voor onze webshop komen uit het hele land en ook uit België. Die producten sturen we meestal op." Gevraagd naar de kracht van hun bedrijf zegt Tanno: "Omdat we alles in eigen beheer doen, ook het bedrukken, en korte inkooplijnen hebben, kunnen we vaak snel leveren. En we verkopen alleen A-merken, kleding van goede kwaliteit. Het is belangrijk dat de kleding er goed uitziet en lang meegaat. Werkkleding is een stuk gereedschap en moet in orde zijn." Astrid: "En lekker zitten. Het is niet fijn als je een broek steeds moet ophijsen."