SV Meerkerk in slotfase naast IFC

hendrik-ido-ambacht • SV Meerkerk maakte in de slotfase tegen IFC een 2-0 achterstand goed: 2-2. In het duel in de onderste regionen van de derde klasse C waren de gastheren voor rust de betere ploeg en leidden dan ook terecht met 1-0. In de tweede helft tapte SV Meerkerk uit een ander vaatje. Bij een tegenstoot van IFC riep doelman Wilco den Tuinder: "Buitenspel!" De scheidsrechter interpreteerde dit als spelbederf en legde de bal op de stip voor een indirecte vrije trap. Pardoes stond het 2-0. Floren Streefkerk uitte zijn frustratie en kreeg rood. Trainer Gerry Schaap vroeg om uitleg, waarna de scheidsrechter besloot tot een afkoelingsperiode. In het restant was het alsnog tweemaal raak voor Youri van Blanken, terwijl ook IFC de wedstrijd met tien man eindigde.

Ammers raakt verder achterop

groot-ammers • Na het mislopen van de periodetitel heeft Groot-Ammers opnieuw averij opgelopen. Herovina bleek met 1-3 te sterk. De achterstand op koploper Brakel is nu vijf punten. "Ik kan ze geen verwijten maken", vond trainer Ferry van Dijk. "Alleen in de eerste helft is twee keer niet goed opgelet bij een ingooi van Herovina." Groot-Ammers kwam na de 0-1 wel snel terug via een bal van Jan-Willem Renes in de bovenhoek. Bij 2-1 achter scoorde Yannick de Bondt vanaf elf meter. De strafschop moest echter over wegens te vroeg inlopen door -nota bene- Herovina, waarna deze werd gemist. Met nog vijf minuten te gaan viel de 3-1 binnen.

Makkelijk middagje voor Lekvogels

lexmond • Lekvogels won met 4-0 van RKVSC en daar moest je het maar bij laten vond trainer Ton Delfgou. "Het was slecht en verder valt er eigenlijk niet veel over te zeggen." Bij rust stond het 1-0 dankzij Jesse Kersbergen en waren er bij RKVSC al twee spelers uitgestuurd. In het tweede bedrijf scoorden Kevin de Jong en Thieme Kersbergen (2x). Daarmee stijgt Lekvogels naar plek drie, al volgen er wel vier clubs met slechts één puntje achterstand.

SV Noordeloos heeft smaak te pakken

noordeloos • SV Noordeloos heeft de speelwijze aangepast en wint nu voor de tweede maal op rij met 3-0. Deze keer was Kerkwijk het slachtoffer. "We hebben het balbezit aan hen gelaten", gaf trainer Erwin Verheij aan. "Onze organisatie stond goed. Met beleving en goede omschakeling hebben we Kerkwijk pijn weten te doen." Patrick Slijkoort scoorde de openingstreffer en was ook bij de andere twee goals betrokken. "Die jongen is echt goud waard voor ons. In negen duels scoorde hij al tien keer." De andere doelpuntenmakers waren Arie van Steenis en Gerben Kooijman.

Peursum brengt te weinig en verliest

etten-leur • In Etten-Leur was Internos met 2-0 te sterk voor Peursum. "Het ontbrak ons aan inzet en mentaliteit", oordeelde trainer Michel Roza. "Zij legden de benodigde strijd op de mat en dat maakte het verschil. Wij brachten simpelweg te weinig." Voor rust ging het nog wel gelijkop en had Peursum de betere kansen. In de tweede helft sloeg Internos toe, wat de Giessenburgers direct een slechte start in de tweede periode bezorgde.