Lekkerland is klaar voor de topduels

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland heeft weer drie punten in de knip. De 4-1 overwinning op GJS zorgde ervoor dat de prima draaiende equipe van trainer Maarten van Gastelen vol vertrouwen mag uitkijken naar de komende twee duels, tegen de nummers twee en één: Sportlust'46 en Sliedrecht. "Dat worden interessante wedstrijden tegen sterke tegenstanders", weet Van Gastelen al bij voorbaat. "Maar ook wij hebben een goede ploeg waarvan je niet zomaar wint. Bovendien groeien we in voetballend opzicht en zit er balans in ons elftal." Tegen het uiterst defensief spelende GJS had Nieuw-Lekkerland het grootste gedeelte van de wedstrijd balbezit. Het duurde tot de 30e minuut eer dat vertaald werd in een treffer van Sjoerd Slob. Na rust knikte diezelfde Slob ook de 2-0 binnen. GJS stribbelde daarna nog even tegen door de 2-1 te scoren, maar Wim de Jong (uit een scrimmage) en Gertjan Stout (uit een hoekschop) maakten de klus namens Nieuw-Lekkerland keurig af.

De Alblas met de hakken over de sloot

gorinchem • De Alblas ontsnapte door twee ultiem late doelpunten van respectievelijk Natanja de Haan en Stafan Bakker aan puntverlies tegen laagvlieger Unitas. "Uiteindelijk kwamen we met een 3-4 overwinning met de schrik vrij", toonde trainer John den Dunnen zich buitengewoon opgelucht. De Alblas kreeg al na twee minuten na dom balverlies in de opbouw zijn eerste tegentreffer te verwerken. Vervolgens tekende de Gorinchemse thuisploeg met een zwabberschot van net buiten het stafschopgebied ook de 2-0 aan. Nog voor rust slaagden de gasten er in iets terug te doen via Jilles de Haas en Djordi de Boer (2-2). Na de pauze was het wachten op meer Oud-Alblasser goals, maar was het Unitas dat acht minuten voor tijd uit een counter de 3-2 binnen schoot. "Op dat moment dacht ik: daar gaan we", aldus Den Dunnen. "Maar het kwam op de valreep tóch nog goed. Maar wat hebben we het ons vandaag weer moeilijk gemaakt."