Angstig Ajax geen partij voor SteDoCo

hoornaar • Met een te klein uitgevallen 2-0 thuiszege op de amateurs van Ajax klopt SteDoCo aan de deur van de top van de Derde Divisie. Voor rust konden de mannen van trainer Gijs Zwaan het verschil niet maken, maar de snelle goal van Joran Schröder direct na rust bracht de wedstrijd wel op gang.

"We komen eraan", lachte Zwaan na afloop. "SteDoCo zit die Katwijkers en Noordwijkers op de hielen. Ik vond het vreemd dat Ajax niet echt durfde en vaak op hun eigen helft speelde. Natuurlijk is het mooi om te zien dat Ajax respect heeft voor SteDoCo, maar daardoor kwamen wij wel moeilijk tot concrete kansen." Zwaan sommeerde in de rust zijn pupillen de bal sneller rond te laten gaan en het veld groter te maken. Met succes, want na de openingsgoal kregen de Alblasserwaarders kans op kans. "Naast het doelpunt van Benjamin van Wanrooij hadden we er nog wel vijf kunnen maken. Maar uiteindelijk blijft het resultaat hetzelfde; drie punten", aldus Zwaan.