• Ameide-doelman De Groot is de situatie meester.
• Ameide-doelman De Groot is de situatie meester. Foto: Rick den Besten

Schelluinen onvoldoende opgewassen tegen fysiek Ameide: 1-1 op Meihoven

ameide • De soms onvriendelijke topper tussen Ameide en Schelluinen kreeg na 90 minuten terecht geen winnaar. De Alblasserwaardse ploegen bleven steken op 1-1.

Ameide eindigde met tien spelers en zag sterkhouder Robin Tamming met een schouder uit de kom naar het ziekenhuis vertrekken. "Zijn afwezigheid zou, naast de blessures van Robbert Bakker en Kevin Kroeze, een nieuwe aderlating zijn", treurde Ameide-oefenmeester Gert-Jan Westerhout na het laatste fluitsignaal van de teveel kaarten (zes keer geel en één keer rood) tonende leidsman Priest uit Waalwijk, die merkt dat de jaren gaan tellen.

"Ik weet niet of die rode kaart voor Christian Bakker terecht was, het was wel sneu. Hij stond pas een minuut in het veld en beging een felle tackle." Het wegzenden van de kleine middenvelder betekende gelijk het einde van het offensief van de thuisploeg. "We wilden onze ongeslagen status behouden en namen op het laatst geen risico meer. Tegen een ploeg met titelaspiraties ben ik blij met een punt, zeker omdat ik nauwelijks kansen heb geteld voor Schelluinen."

Onbehouwen

Collega Philip den Haan had daarvoor een plausibele reden. "Wij moeten het niet hebben van dit hotseknotsbegoniavoetbal. Ameide kan best aardig voetballen, maar heel de wedstrijd die lange bal spelen noem ik bijna onbehouwen voetbal. Hiervoor kom je niet naar een voetbalveld. Wij kunnen daar in ieder geval niet mee uit de voeten en als daar na rust ook nog een tandje meer strijd bijkomt, dan ben ik blij met deze 1-1. Want die tweede tegentreffer had zomaar kunnen vallen."

In het rommelige begin kreeg Diego Kemp van de bezoekers een eerste kansje, maar daarna had Ameide de vijandelijke voorhoede onder controle. Harm Harteveld en vooral Robin Tamming waren dichtbij de openingstreffer. Maar sluitpost Daniel Goitom hield, soms met kunst- en vliegwerk, zijn doel schoon. Op slag van rust kwamen de gasten op voorsprong. Een vrije bal van aanvoerder Niels den Haan belandde via het hoofd van Kemp op de lat. Het zestienjarige talent wist in tweede instantie de bal alsnog achter de ervaren Ruud de Groot te krijgen; 0-1.

Na de warme thee gooide Ameide er fysiek nog een schepje bovenop. Schelluinen ging, tevergeefs, mee in dat spel. In de 65e minuut mocht Robin Tamming in alle vrijheid de bal aannemen en op de slof nemen. Met een ouderwets schot inclusief lichte draai tekende hij voor de 1-1. Ameide rook bloed en probeerde de drie punten op Meihoven te houden. Tot het moment dat de koud ingevallen Bakker rood kreeg en de thuisploeg haar zegeningen telde.


Theo Sprong