Knap gelijkspel Kroonschijf DEZ

ijmuiden • De dammers van Kroonschijf DEZ hebben in de nationale hoofdklasse alle schroom van zich af gegooid. Dat resulteerde zaterdag in een verrassend gelijkspel tegen titelpretendent DC IJmuiden. Een flinke domper was de verhindering op het laatste moment van Kees Brandwijk. Daardoor begonnen de Alblasserwaarders met een 2-0 achterstand. Die werd echter al vroeg in de middag goedgemaakt met een fraaie zege van Arie van Genderen. Na een nederlaag van Teus Stam was het Piet Trapman die zijn ploeg met een positionele overwinning weer langszij bracht. Wim Kalis moest daarna voor de eerste keer dit seizoen het hoofd buigen, maar Cor Westerveld bracht de stand met een listige slagzet op 6-6. Harm Jan van Rees moest zijn opportunistische spel met een nul bekopen, maar Peter Hartog maakte dat weer goed met een subtiel winnend eindspelletje. Acht partijen uit en nog geen enkele remise; zelden vloeide er in eerdere hoofdklasseduels zoveel dambloed. Ad de Hek en Peter de Hek gingen nog vol voor de winst, maar voor beiden zat er niet meer dan een dikke remise in. Eindstand 10-10.


VVAC VR1 wint spektakelstuk

ottoland • VVAC VR1 heeft in een sensationele wedstrijd met 6-5 gewonnen van Vreeswijk. De groenwitten stijgen hierdoor naar de tweede plaats. Voor VVAC scoorden: Marlies Terlouw (2x), Nienke van Elk (2x), Danielle de Ruijter en Eline Dekker. Komende zaterdag komt koploper Sleeuwijk op bezoek, dat zich afgelopen flink versterkte.


Ruime zege NDV

nieuwland • Het eerste zestal van NDV heeft in de districtscompetitie met 9-3 gewonnen van NS Rotterdam. Cees J. de Jong, Jan Alting, Alb. v.d. Berg en Bert Kooij wisten hun partij te winnen, Ko Heikoop remiseerde. Jan van Haarlem verloor, maar speelde aan bord 1 een geweldige partij tegen een opponent met een veel hogere rating.

Uitslagen clubcompetitie: Jan Alting-Jan W. van Kekem 2-0, Wim 't Lam-Ton van Beuzekom 2-0, Bert Kooij-Jan J. de Jong 2-0, Theo Haag-Arie Haag 2-0.


Lekpongers veilig

ameide • Door met 4-6 te winnen van Gorkum 3 heeft Lekpongers zich weten te handhaven in de tweede klasse. Henk de Gans blonk uit met een hattrick, Erik de Muinck won twee partijen en Matthijs Melkert hengelde samen met De Gans het dubbelspel binnen.


HTV tweede

hoornaar • HTV besloot het najaarsseizoen met een 3-2 zege op De Beer 2, waardoor de Hoornaarse tafeltennissers achter Gorkum 1 als tweede geëindigd zijn in de derde klasse. Bas Klop won twee partijen en pakte samen met Paul Lakerveld ook het dubbelspel.


Streefkerk: vier duels schorsing

meerkerk • Floren Streefkerk (SV Meerkerk) heeft van de aanklager amateurvoetbal een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing ontvangen naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen zaterdag tegen IFC.