• Melissa Hopkoper, Mariska Mathilde van Vugt en Nicole van Haarlem (v.l.n.r.) zijn blij met de plannen.
• Melissa Hopkoper, Mariska Mathilde van Vugt en Nicole van Haarlem (v.l.n.r.) zijn blij met de plannen. Foto: André Bijl

BSO en Kinderdagverblijf

nieuwland • Per 1 januari krijgt Nieuwland een Buitenschoolse opvang (BSO) en een Kinderdagverblijf. Beide voorzieningen worden gevestigd in basisschool Het Fundament.

Op dit moment is er geen BSO in het dorp. "En gastouders evenmin. Afgelopen zomer hebben we gekeken of ouders behoefte hebben aan een BSO. Het bleek dat de nood hoog is", zegt Mariska Mathilde van Vugt, directeur van Het Fundament. Ook in Nieuwland zijn veel tweeverdieners. De opvang van kinderen voor en na schooltijd wordt geregeld door opa's en oma's en kennissen. "Maar je kunt niet altijd een beroep op ze doen. Als ze wegvallen, hebben ouders een probleem." Daar komt bij dat Het Fundament ruimte over heeft, zodat de directie het een goed idee vindt die ruimte ter beschikking te stellen aan BSO en Kinderdagverblijf. "De mensen in Nieuwland zijn erg behulpzaam. Ze staan altijd klaar voor de school. Dan is het mooi iets terug te doen voor het dorp en het mogelijk te maken dat hier een BSO komt." Daarnaast vaart ook de school er wel bij.

Beide voorzieningen vallen straks onder de Hummeltjeshoeve die ook al actief is in Heukelum en Ameide én Nieuwland waar men peuteropvang Pinkeltje al jaren met succes 'runt'. Eigenaresse Nicole van Haarlem en locatiecoördinator Melissa Hopkoper vertellen enthousiast over BSO en Kinderdagverblijf. "Het moeten kleinschalige voorzieningen worden met een warme, eigen sfeer. Huiselijk en gezellig. Daarnaast vinden we de wensen van de ouders heel belangrijk. We willen graag naar ze luisteren." BSO en Kinderdagverblijf zijn open van 7:00 tot 18:30 uur, aangepaste tijden zijn in overleg mogelijk. De kleinsten blijven de hele dag, de ouderen gaan naar de peuterspeelzaal en basisschool en kunnen voor 8:30 en na 15:00 uur terecht. Het Kinderdagverblijf beschikt in de school over meerdere ruimtes, een slaapkamer en een binnenpatio. Er is hard gewerkt om de lokalen een gezellige uitstraling te geven. "We hebben een eigen vleugel met een ingang, een eigen keuken en toiletten. Gezellige kleuren, spelletjes, kussens en planten zorgen voor een warme uitstraling. De kinderen moeten het idee krijgen dat ze thuis komen." Voorlopig is er plaats voor twaalf kinderen, dat aantal kan groeien tot 22. Ook ouders van buiten Nieuwland kunnen hun kinderen aanmelden. Informatie en aanmelding: www.dehummeltjeshoeve.nl.