Stem op laatste kandidaat

21 november mogen we naar de stembus voor het kiezen van een nieuwe gemeenteraad.

Veel van de inwoners van de nieuwe gemeente Vijfherenlanden zullen het moeilijk gaan vinden om naar de stembus te gaan. Kiezen voor een nieuwe gemeente die ook nog in de provincie Utrecht komt te liggen daar hebben zeker de bewoners van Zederik moeite mee. Wij voelen ons verbonden met de Alblasserwaard die in de provincie Zuid-Holland ligt.

We zijn als bewoners niet betrokken geweest bij de beslissing over de overgang en een referendum was niet noodzakelijk. Laat staan dat we goed zijn geïnformeerd over de gevolgen.

Neem onder meer de volkshuisvesting, de veiligheidsregio, de ambulance diensten, de natuurgebieden van Het Zuid Hollandslandschap. Veel dingen met losse eindjes. Ook de claim van Niemans Beton op de gemeente Vianen is nog steeds niet afgewikkeld en die miljoenenclaim hangt zo meteen boven onze nieuwe gemeente.

Om nog één maal onze stem te laten horen stel ik voor om massaal naar de stembus te gaan op 21 november, maar bij wijze van protest te stemmen op de laatste kandidaat van de lijst van de partij van onze keuze.

Zo kunnen we massaal laten zien dat we het met de gang van zaken niet eens zijn. Na die verkiezingen moeten we overgaan tot de orde van de dag en er het beste van zien te maken.

Th. J. van der Ham
Lexmond