vrijdag 16 november

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Vanaf 19.30 uur is er het Auticafé.

Kinderdisco
9:00, Alblasserdam, Scouting. Scouting Alblasserdam houdt tot 21.00 uur een kinderdisco op het eigen terrein aan de Savornin Lohmanweg 40a. De activiteit is voor kinderen van de groepen 4 tot en met 8 en wordt in samenwerking met Wasko georganiseerd. Entree is 5 euro (inclusief drinken, chips en snoepjes). Voor meer informatie of kaartjes: wasko@scouting-alblasserdam.nl.

Damsimultaan in De Multistee
19:30 uur, De Multistee, Goudriaan - Damsimultaan voor jong en oud. Mari Dame van De Kroonschijf neemt het op tegen een onbeperkt aantal deelnemers.

zaterdag 17 november

Extra verkoopdag rommelschuur
10:00, Langerak. De rommelschuur van de hervormde gemeente in Langerak, Lekdijk 56, houdt een extra verkoopdag tot 15.00 uur. Te koop zijn onder meer meubels, boeken en antiek.

Herfst Fair in De Akker
10:00, Brandwijk. In De Akker, achter de gereformeerde kerk aan de Gijbelandsedijk, vindt een Herfst Fair plaats. Bezoekers zijn welkom tot 16.00 uur.

Talentenveiling bij de Koepelkerk
16:00, Arkel. In het Huis voor Iedereen (het nieuwe bijgebouw van de Koepelkerk in Arkel) is er een talentenveiling. Onder de noemer 'Doe iets leuks voor én met een ander' worden talenten geveild waarop geboden kan worden. Voor meer informatie en een lijst van de aangeboden talenten: www.koepelkerkarkel.nl. Een deel van de opbrengst is voor het Hospice in Gorinchem.

Presentatieconcert
19:30, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. Jongerenkoor Jedaja presenteert de cd 'Bede om genade'. Daarnaast zal het onlangs opgerichte Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard zichzelf presenteren. Jan Rozendaal bespeelt het orgel, Rens de Winter de piano. Arne van Ommen treedt op als solist. De leiding is in handen van ds. A. de Lange. De toegang is gratis. Wel zal er een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten. Adres: Lekdijk 118. Na afloop van het concert is de cd voor 12,50 euro te koop. Er is een pinapparaat.

IKK zingt in Rotterdam
19:30, Rotterdam, Pelgrimskerk, Reyerdijk 51. Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak zingt tijdens IJsselmonde zingt. Zaal open vanaf 19.30 uur, entree gratis. Wel is er een collecte.

Opvliegers 4: Trossen Los!
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Deel vier van de vriendinnenreeks Opvliegers wordt uitgevoerd in Theater De Willem. 'Trossen los!' speelt zich af op een cruiseschip. De meisjes nemen het er van, maar hebben toch wat moeite om hun oude leventje achter zich te laten. Dat zorgt natuurlijk voor een hoop geestig getob over mannen, werk en liefde. Een vriendinnencomedy vol muziek over de fase waar vrouwen het meestal liever niet over willen hebben, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden. Met Rian Gerritsen (o.a. De Luizenmoeder), Anouk van Nes, Sandra Mattie en Joanne Telesford. Entree 24 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Gorcum Live: de Bunker
20:30, Gorinchem, de Aanlegsteiger, Vissersdijk 30. Bij Gorcum Live: de Bunker treedt Circus Rens & the meatballs op. Zij brengen 'hippiemuziek' en eigen werk. De entree is 4 euro.

zondag 18 november

Paddenstoelenexcursie
08:40, meerdere opstapplaatsen. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een paddenstoelenexcursie op landgoed Heidestein en Bornia in Zeist. De excursie staat onder leiding van Jules Klees. Bart de Groot vertrekt om 08:40 uur met de deelnemers vanaf de parkeerplaats bij NS-station Leerdam, vertrek vanuit Vianen is om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Benedictushof 132.

Poppenspeler in Peeriscoop
14:00, Gorinchem. In Theater Peeriscoop brengt poppenspeler Ruben van Haaften de familieshow 'En een snufje zout'. Entree is 8,50 euro. Info: www.peericoop.nl.

Thank You, Toots in het theater
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat wordt 'Thank You, Toots' uitgevoerd. In 2016 overleed Toots Thielemans, één van de grootste jazzmusici aller tijden. Zijn bekendste composities zijn wel de jazzwals Bluesette uit 1962, maar ook de titelsongs van tv-reeksen als SesamStraat, Baantjer en tal van soundtracks. Het Ben Vanderweyden Quartet is een uniek gezelschap, daar alle leden in de studio en/of op het podium met de harmonica-legende hebben samengewerkt. De voorstelling wordt aangekleed met authentiek beeldmateriaal en anekdotes uit het leven van deze jazzlegende. Een bijzondere voorstelling waarin Koen Vandendriessche (drums), Roman Korolik (6-snarige bas) en Dirk Schreurs (piano en keyboards) hun persoonlijke hommage brengen aan het leven en de muziek van Jean Toots Thielemans. Entree 22,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 20 november

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9.30 uur, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse les aan nieuwe Molenwaardse burgers. Info Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl.

Huis van de Waard
13:30 uur, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje en bloemstukjes maken.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Vrouwen van Nu Meerkerk
19:45, Meerkerk, dorpshuis De Linden. De ledenavond van Vrouwen van Nu Meerkerk staat in teken van van Sinterklaas. Er zijn spelletjes, koffie /thee en chocolademelk en speculaas.

Ierse band bij Vrouwen van Nu
19:45, Arkel. De band Shepherd's Pie treedt op in De Lingehof. De bandleden spelen Ierse traditionals en ballades, begeleid op onder meer gitaar, mondharmonica, mandoline, accordeon, trekzak en Ierse trom. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Vrouwen van Nu uit Hoogblokland. Entree leden gratis, niet-leden betalen 5 euro.

woensdag 21 november

Woezel & Pip
14:00, Gorinchem. Woezel & Pip beleven een spannend avontuur in De Nieuwe Doelen met de familievoorstelling 'Woezel & Pip Op zoek naar de Rommelpiet!'. Entree 19,50 euro. Reserveren: www.denieuwedoelen.nl of 0183-692222.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Tafeltennis voor 55 Plus
Recreatief tafeltennis voor 55Plus bij MTTV, Meerkerk

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Dorpsgenoot Marry de Wit verzorgt de avond van Passage Lexmond. Er wordt gesproken over verslaving, roken, Goudse pijpen en er is hersengymnastiek. De dames van Vrouwen van Nu zijn te gast en er is een verloting.

donderdag 22 november

Wandeltocht door de Alblasserwaard
09:45, Nieuw-Lekkerland, Kleyburghplein. Wandelsportvereniging Nooigedacht houdt een wandeltocht van 7 kilometer door de Alblasserwaard. Het vertrek is om 9.45 uur vanaf Plein 10 aan het Kleyburghplein. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: secreteris@wsvnooitgedacht.nl.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+. Vanaf 14.30 uur Breicafé De Insteek. Tevens inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, sjoelen. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2 euro. Meeëten: Dini Resseler, 0184-641769.

Ouderenmiddag Hoogblokland
14:15, Hoogblokland. In de Dorpskamer is er een ouderenmiddag. Ton Versteeg, directeur van reinigingsdienst Waardlanden, is de gastspreker. Hij behandelt het onderwerp: 'Afvalscheiding en afvalverwerking en wat kunnen wij daar zelf aan bijdragen'.

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop vanaf 16.30 uur. Er wordt weer gekookt vandaag. Opgeven bij Aafke de Vos, 0184-662704 of 06-24153783.

Dorpskamer Giessenburg
18:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 19.30 uur is er schaken voor groep 5 tot en met 8. Ook is de bibliotheek open.

Winterfair Pand 83
19:00 uur, Nieuw-Lekkerland. Pand 83 houdt een winterfair die duurt tot 21.00 uur. De kringloopwinkel en lunchroom zijn deze avond open van 19.00 tot 21.00uur. Ook worden er door 'Jij bent in beeld', Huis van de Waard, VluchtelingenWerk en Sterk@werk diverse (zelfgemaakte) spullen en lekkernijen te koop aangeboden.

Eten en koken in grootmoeders tijd
20:00, Giessenburg, De Til. Astrid Damen houdt bij de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen een lezing over eten en koken in grootmoeders tijd. Zij is verbonden aan het Landelijk museum t' Schuurke in Alem en ze gaat in op vragen als 'Wat aten de mensen vroeger?' en 'Hoe werd er gekookt?'. Ook brengt zij allerlei spulletjes mee. Entree niet-leden 2 euro.

De Leeuwerik houdt vogelshow
20:00, Nieuw-Lekkerland, De Bark. Vogelvereniging De Leeuwerik houdt op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 november voor de zestigste keer een vogelshow. De tentoonstelling wordt gehouden in clubgebouw De Bark aan de Veerweg. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij verschillende kleurkanaries, een verscheidenheid aan tropische vogels en diverse grote en kleine parkieten. Er wordt een speciale hoek ingericht met verschillende vogelsoorten, die door de leden te koop worden aangeboden. Tijdens de vogelshow zal het Rad van Avontuur draaien en kunnen er prijzen worden gewonnen. Op de zaterdag draait het rad in de middag voor de kinderen. De vogelshow kan worden bezocht op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Thomas Acda in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Thomas Acda treedt op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Sinds er een einde kwam aan de succesvolle samenwerking met Paul de Munnick heeft Thomas Acda het te druk gehad: muziek schrijven voor musicals als De Marathon en All Stars, zelf een hoofdrol spelen in Anatevka en ook nog een boek schrijven (Onderweg Met Roadie), probeer daar nog maar eens een cabaretvoorstelling tussen te fietsen. Maar nu is er dan toch genoeg ruimte in zijn hoofd voor een voorstelling: Motel. Acda vertelt een verhaal vol avonturen en liedjes over vriendschap, de dood, liefde en nog veel meer. Entree 25 euro. Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.