• Sinterklaas bij zijn aankomst in Bleskensgraaf in 2017.
• Sinterklaas bij zijn aankomst in Bleskensgraaf in 2017. Foto: Geurt Mouthaan

Sint en zijn Pieten meren weer aan

regio • Sinterklaas komt de komende weekenden op diverse plekken in de regio aan.

Meerkerk

Sinterklaas en zijn Pieten meren zaterdag 17 november om 18.30 aan in de haven aan de Kleine Kanaaldijk in Meerkerk. Na aankomst is er het welkomstfeest voor Sinterklaas gevierd in dorpshuis De Linde.

Giessenburg en Giessen-Oudekerk

De stoomboot van Sinterklaas legt zaterdag 17 november om 13.00 uur aan bij café Olt Ghiessen in Giessen-Oudekerk. Om 14.00 uur kunnen de kinderen in Giessenburg samen met Da Capo hun liedjes laten horen als de Sint en zijn Pieten afmeren bij de Giessenbrug. Daarna gaat het gezelschap naar de Til, waar voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van 14.45 tot 16.00 uur het Sinterklaasfeest is. Kinderen die door een langdurige ziekte niet naar het feest kunnen, worden door de Sint thuis bezocht. Een telefoontje naar 06-11255526 is voldoende.

Lexmond

Zaterdag 17 november, om 15.00 uur, komen Sint en zijn Zwarte Pieten aan in Lexmond. Hij komt op een spectaculaire manier aan bij Huis Het Bosch.

Groot-Ammers

In Groot-Ammers arriveert Sinterklaas op zaterdag 24 november. Om 11.00 uur komt hij aan in de haven. Het gezelschap gaat vervolgens naar het Oranjeplein. Aansluitend is er in de Hof van Ammers een feestelijke middag door Tonja's Schmink & Festijn, samen met De Pieten On Tour, die onder meer rond 12.45 uur een muziekbingo verzorgen.