Dubbel bezorgt HTV winst

hoornaar • HTV steeg in de 3e klasse G naar de tweede plaats dankzij een 3-2 zege op Shot'65 2. Bas Klop en Paul Lakerveld wonnen beiden één partij. Het dubbelspel gaf de doorslag in het voordeel van de Hoornaarse tafeltennissers.


Lekpongers nadert Alexandria

ameide • Lekpongers is Alexandria 5 tot op één punt genaderd. Het onderlinge treffen tegen de Rotterdammers werd met 6-4 gewonnen door de Termeise tafeltennissers. Henk de Gans en Erik de Muijnck kwamen beiden tweemaal tot winst, Matthijs Melkert eenmaal. De Gans en Melkert hadden samen weinig problemen in het dubbelspel.


Knap gelijkspel Kroonschijf DZ

rotterdam • Kroonschijf Denk en Zet heeft kampioenskandidaat Constant Charlois in de nationale damhoofdklasse knap op 10-10 gehouden. Alle druk lag in de laatste partij op Arie van Genderen, die nog een onooglijk smal remisepaadje vond; knap werk. Na bijna twee uur spelen had Teus Stam zijn team op voorsprong gezet met een flitsende combinatie die in de damliteratuur bekend staat als de 'Coup Royal'. Door nederlagen van Kees Kentie, Peter Hartog en Kees Brandwijk kwamen de Alblasserwaarders echter met 6-2 achter. Na remises van Piet Trapman, Ad de Hek en Peter de Hek waren het Cor Westerveld en Wim Kalis die hun team langszij brachten, vóór Arie van Genderen met zijn knappe remise het gelijkspel binnenhaalde. Door deze prestatie heeft Kroonschijf DZ de onderste plaats verlaten en is er voorzichtige hoop op verder herstel.


NDV verprutst het

nieuwland • NDV was optimistisch over de kansen tegen CEM De Vaste, begon met een 2-0 voorsprong (de tegenstander had een speler minder), maar verloor met 13-7. Na remises van Ralph de Jager en Piet Verkaik zag het er goed uit voor NDV. Vervolgens verprutste de een na de ander zijn stelling, met nederlagen van Bert Kooij, Aart de Gans, Cees J. de Jong en de wel goed spelende Harrie Kramer tot gevolg. Joop Kwakernaat, Albert van de Berg en Jan Alting moesten in remise berusten en daarmee was de nederlaag een feit.
In de ZHZ-competitie verloor NDV met 7-5 van het sterke VGO. In de clubcompetitie hielden Theo Haag en Jan van Haarlem elkaar in bedwang (1-1), waardoor zij in de middenmoot blijven staan.


Revanche Klipperstars U20

amsterdam • Klipperstars U20 heeft zich in Amsterdam goed hersteld van de zeperd van een week eerder. Gaasperdam Warriors werd met 44-61 verslagen. Een puike teamprestatie, die precies op het goede moment kwam. Topscorers aan de kant van de Nieuw-Lekkerlandse basketballers waren Aron Verhaar met 15 punten en Lars Verhaar met 12 punten.


Wintercompetitie verder in Tienhoven

tienhoven • De derde wedstrijd van de regionale offroad wintercompetitie wordt zaterdag 17 november verreden in Tienhoven. Het uitdagende parcours bestaat onder meer uit zandstroken en een groot labyrint.