• SVW drong kort na rust even fel aan, maar Arkel gaf geen krimp.
• SVW drong kort na rust even fel aan, maar Arkel gaf geen krimp. Foto: Rick den Besten

Leon Elands: 'Maar we gaan onze ambities niet bijstellen'

Promovendus Arkel nieuwe koploper

arkel • "Ik zag dat de keeper iets te ver naar rechts stond, dus ik probeerde het gewoon", wist Sander Dekkers over zijn eerste treffer. "Dan moet je ook wel wat geluk hebben dat 'ie er zo in vliegt." De 1-1 schoot hij binnen vanaf de linkerkant op zo'n 35 meter van het doel. Er leek een hoop frustratie in de verwoestende uithaal tot uiting te komen. "We hadden voor de gelijkmaker niks te vertellen. We waren te soft en bij alle ballen te laat." Hij legde uit dat Arkel aanvankelijk afwachtend wilde starten om er vervolgens op te klappen. De goal na een kwartiertje van Fitim Meha, die met een schot uit de draai doelman Jari van Baalen verraste, gooide roet in het eten. SVW was iets sterker en vooral gevaarlijker. Arkel had moeite om het tij te keren, maar tien minuten voor rust was daar dan die veel geroemde uithaal, wat Dekkers eerder al eens deed tegen Schelluinen. Het gaf de thuisploeg het juiste zetje in de rug en nog voor de rust stond het ineens 3-1. De lepe spits Corné van Horik deed zich gelden door eerst een mooie aanval af te ronden en twee minuten later heerlijk uit te halen.

Pijnlijk

SVW begon voortvarend aan het tweede bedrijf en was dicht bij de aansluitingstreffer. Al snel viel echter aan de overzijde de 4-1 binnen. Dekkers zette zelf een snelle aanval op en kon het gekeerde schot van Miguel Verbeek van dichtbij binnenlopen. Dat haalde de angel uit de aanvallende aspiraties van de Gorcummers, al deed trainer Tutu Ndona er nog alles aan door veel manschappen naar voren te dirigeren. Arkel profiteerde te weinig van de verkregen ruimte. Het slotakkoord was evenwel van Dylan Verschoor die met een mooi schot in de laatste minuut de eindstand op 5-1 bepaalde.

"Na de 1-1 was het over en uit voor ons", wist Ndona, die in de voorgaande jaren nog assistent-trainer was bij Arkel. "Het is leuk om hier terug te komen, maar ik had graag gewonnen. Dit is pijnlijk." Hij vond het wel een goede wedstrijd. "Er zat een aardig tempo in. We begonnen sterk, zij kwamen er niet aan. Maar na die goal brak er iets bij ons. We maken nu even pas op de plaats, maar er zijn nog zat wedstrijden te gaan. Wij steken onze neus nog wel aan het venster."

Want ondanks de ruime verliespartij staat SVW er nog wel prima voor. In 3C staan de eerste acht teams immers slechts op drie punten van elkaar. De ploeg uit Gorinchem vindt zich op de zesde plaats terug op twee punten van de koploper.

Leon Elands gaf aan dat zijn ploeg met vertrouwen aan de derby begon. Doordeweeks had Arkel voor de EM Cup gespeeld tegen SteDoCo. Er werd weliswaar verloren, maar er was ook prima voetbal zichtbaar. "En dan zijn dit soort wedstrijden met zoveel publiek de krenten in de pap voor de jongens." In het eerste kwartier vond Elands SVW scherper spelen. "Maar we kantelen de wedstrijd door domweg beter te gaan voetballen. Natuurlijk sterkt zo'n schitterend doelpunt ons geloof in een goede afloop en met drie goals in korte tijd zit je op rozen."

Periodetitel

De zege leverde Arkel de koppositie op in de derde klasse C. Een extra mooi gegeven als je weet dat komende zaterdag de eerste periodetitel wordt vergeven. De bewoners van sportpark Schoonzigt wacht echter wel een lastige uitwedstrijd tegen De Zwerver. "Wij zijn niet met de periode bezig", verzekerde Elands. "Het gaat er voor ons om waar we in mei staan. Allereerst is handhaving het doel."

Elands vindt dat zijn ploeg, nog altijd ongeslagen, in de eerste zeven wedstrijden vier punten heeft weggegeven. "Dat is zonde, al heeft elke club natuurlijk het idee dat er onnodig punten zijn blijven liggen. We staan er goed voor, maar gaan onze ambities niet bijstellen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd."

Voorlopig levert die uitgangspositie zijn elftal de bovenste plaats op. Maar op deze middag werd vooral genoten van de zege in de derby. Elands lachend: "Dit smaakt wel lekker, hoor."


Marco van Vlijmen