Bus naar 'Mars voor het leven'

alblasserwaard • Vanuit de Alblasserwaard rijden zaterdag 8 december weer bussen naar de Stille Mars voor het Leven in Den Haag. Mede-organisator vanuit de regio is Joline Kreukniet uit Bleskensgraaf.

Tijdens de stille tocht, een route van ongeveer 4,5 kilometer die langs het Centraal Station, het Gerechtshof en de kantoren van Unicef van Save the Children loopt, wordt aandacht gevraagd voor de beschermwaardigheid van het leven en voor de nood achter de 30.000 abortussen die jaarlijks plaatsvinden. Organisatie is in handen van stichting Schreeuw om Leven. Opgeven kan via www.schreeuwomleven.nl/vervoer. Vertrek vanuit de Alblasserwaard is om circa 10:00 uur.


Kuikentjesochtend op obs De Ammers

groot-ammers • Woensdag 21 november zijn peuters vanaf 2,5 jaar van 9.00 tot 10.00 uur welkom om met hun ouder(s) de kuikentjesochtend van obs De Ammers te bezoeken. Het is mogelijk om peuters in te schrijven.


Zelf De Koperen Knop versieren

hardinxveld-giessendam • Evenals vorig jaar krijgt het publiek in december gelegenheid om Museum De Koperen Knop in te richten met kerstbomen en andere kerstversiering. De kerstbomen moeten uitgevoerd zijn in de kleuren zwart en/of wit of beide. Het museum wil de kerstversiering laten aansluiten bij de winterexpositie Mode in Zwart-Wit. Aanmelden: koperenknop@koperenknop.nl. Creaties moeten 6 december binnen zijn.


Hospice zoekt vrijwilligers

gorinchem • Hospice Gorinchem zoekt nieuwe vrijwilligers, mensen die zieken in het hospice of thuis willen ondersteunen in hun laatste levensfase. In januari start voor hen een opleiding.

Vrijwilligers werken twee diensten van vier uur per week. Tijdens de training van negen dagdelen richten de deelnemes zich onder andere op praktische ondersteuning, communicatie en verwerking van verlies. Later volgen vrijwilligers cursussen bij de landelijke koepelorganisatie VPTZ. Al tijdens de opleiding lopen nieuwe vrijwilligers stage bij een ervaren collega. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Karin van Vugt (Coördinator Zorg) of Majolijn Mutters (Directeur) via info@hospice-gorinchem.nl of 0183-406040. Voor meer informatie:

q www.hospicegorinchem.nl