• Bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel.
• Bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel. Foto: Com’an

De Cirkel onderzoekt komst tweede hospice

alblasserwaard • De afgelopen maanden heeft een afvaardiging van hospice De Cirkel de mogelijkheden onderzocht voor een tweede hospice in de regio Alblasserwaard.

Aanleiding voor deze verkenning was de wens van voormalig ondernemersechtpaar Wim en An Roelfzema uit Alblasserdam om een dergelijke voorziening ook in de regio waar zij wonen, op te richten. "Wij hebben te vaak in onze omgeving meegemaakt dat mensen die niet lang meer te leven hebben geen fijne plek kunnen vinden om hun laatste levensfase door te brengen. Een hospice kan daar een belangrijke rol in vervullen."

Bestuursvoorzitter Ad van Driel: "Voor ons was dit aanleiding om in de regio te verkennen of er daadwerkelijk behoefte is aan een bijna-thuis-huis voor mensen die niet lang meer te leven hebben. We hebben gesprekken gevoerd met onder andere de bestuurders en het management van de verschillende zorginstellingen, de burgemeesters van de gemeenten en huisartsen in dit gebied. Alle gesprekspartners waren enthousiast en omarmden het initiatief. Concreet betekent dit dat de lichten op groen staan voor een tweede vestiging van hospice De Cirkel."


Het voornemen is dat er in het nieuwe hospice zes palliatieve bedden komen. "We hebben hiervoor gekozen vanwege de toenemende vergrijzing en de toenemende vraag naar palliatieve bedden." De komende tijd gaat de aandacht uit naar het werven van sponsoren. "We zijn ontzettend blij met de prachtige donatie van de stichting Fleur, maar voor de realisatie van een hospice hebben we nog meer geld nodig. We hopen daarom dat bedrijven, instellingen en organisaties uit de regio onze plannen ook een warm hart toedragen en ons willen steunen bij de realisatie van hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard." Voor meer informatie: bestuur@hospicedecirkel.nl.