Infoavond dementie Zorgplatform

bleskensgraaf • Zorgplatform Graafstroom deelt woensdag 14 november voor de eerste keer de kennis over zorgonderwerpen met de 'buitenwereld'. Dat gebeurt tijdens een informatieavond in woonzorgcentrum Graafzicht te Bleskensgraaf, met als thema 'Dementie'. De aanvang is 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Op 14 november zijn er eerst sprekers, zoals een arts ouderengeneeskunde, een verpleegkundige, een vrijwilliger van Huiskamer Ottoland en Goudriaan en een logopediste. Zij gaan onder meer in op de verschillende vormen van dementie, wat er gebeurt als je de diagnose te horen krijgt en welke vormen van opvang er mogelijk zijn in de regio. In de pauze kunnen de aanwezigen terecht bij diverse stands van instanties die zich bezighouden met mensen met dementie. Scholten: Daarnaast kunnen er vragen ingediend worden. Een panel van specialisten gaat daar na de pauze op in. Meer info: www.zorgplatformgraafstroom.nl.


Windroos houdt doemiddag

gorinchem • Woensdag 14 november houdt De Windroos van 13.30 tot 15.30 uur een doemiddag. De Windroos is een VMBO-school in Gorinchem met de volgende beroepsrichtingen; Economie + Ondernemen, Media en Vormgeving en Zorg & Welzijn. Bezoekers kunnen op de doemiddag met allerlei lesactiviteiten meedoen. Zij kunnen kennis maken met de vakcollegelessen zoals met een kassa werken en klanten helpen, koken in het restaurant of creatief aan de slag. Ook kan men een kijkje nemen bij biologie en in de gymnastiekles. In die les kan men meedoen aan onze Rond-de-Tafel competitie. Voor de winnaar is er een mini tafeltennistafel te verdienen. Ook ouders zijn welkom. Voor ouders is het mogelijk een informatiebijeenkomst bij te wonen en de school te bekijken. Aanmelden kan via www.cvo-av.nl. Start van het programma 13.30 uur en om 15.30 uur is de finale van de Rond-De-Tafel competitie.


AED bij Hervormd Centrum

nieuwpoort • Vorige week heeft de Hervormde Kerk van Nieuwpoort een AED-apparaat gemonteerd aan de buitenzijde van het Hervormd Centrum.

Dit is gedaan voor als er calamiteiten zijn tijdens een kerkdienst, maar de defibrillator is ook beschikbaar voor omwonenden en is een mooie toevoeging aan een hart-veilige zone. Het AED apparaat is geschonken door de C.O.K. ( Commissie Ondersteunend Kerkenwerk) en is ook geregistreerd bij www.hartslagnu.nl.


Signalerend huisbezoek eerste verkiezingsbelofte

molenlanden • PCOB-Giessenlanden heeft in de afgelopen week een politiek forum georganiseerd, waaraan zes politieke partijen hebben deelgenomen.
Het was volgens de aanwezigen een goed debat in de zin dat er veel vragen vanuit de zaal kwamen. Er leeft heel veel bij de senioren, vooral de wens om te behouden wat er is in Giessenlanden, zoals het signalerend huisbezoek bij mensen van 75 jaar en ouder. De reactie op die wens kwam er duidelijk. Het signalerend huisbezoek blijft behouden voor Giessenlanden en wordt heringevoerd voor de inwoners van Molenwaard. Het signaleren huisbezoek voor Molenlanden werd daarmee de eerste verkiezingsbelofte in de aanloop naar 21 november.