Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Lijsttrekkersdebat Molenlanden

giessenburg • Op maandag 12 november houden de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard een lijsttrekkersdebat in samenwerking met Klokradio en Het Kontakt.

Het debat vindt plaats in de Til, Breestraat 1 in Giessenburg en begint om 19:30 uur. De toegang is vrij, iedereen is welkom. Op deze avond gaan de lijsttrekkers van de zeven politieke partijen met elkaar in debat over verschillende lokale thema's. Het debat is live te volgen via www.hetkontakt.nl en www.opwegnaarmolenlanden.nl en wordt eveneens live uitgezonden door Klokradio. Op 97.3 FM (West-Alblasserwaard) en 107.0 FM (Oost-Alblasserwaard), maar ook te beluisteren via de kabelnetwerken, de mobiele apps of de live-stream op www.klokradio.nl.

Inwoners die niet bij het debat in Giessenburg aanwezig zijn, kunnen via Twitter vragen stellen met #molenlandenkiest. Een aantal van deze vragen wordt aan de lijsttrekkers voorgelegd. De verkiezingen voor alle herindelingsgemeenten worden gehouden op woensdag 21 november.


Laatste kaarten voor slotdebat

vijfheerenlanden • Er zijn nog zo'n 40 (gratis) kaarten beschikbaar voor het bijwonen van het politiek slotdebat met de acht lijsttrekkers die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen Vijfheerenlanden.

Dit debat is op woensdag 14 november van 20.00 tot 21.30 uur in Theater Helsdingen in Vianen, precies een week voordat er gestemd kan worden. Onder leiding van professionele presentatoren Bas van Werven (BNR Nieuwsradio) en Maaike Timmerman (Goedemorgen Nederland) krijgen de politici vragen van inwoners voorgelegd en gaan zij met elkaar in discussie. Belangstellenden om gratis naar het debat te gaan kunnen een mail sturen naar info@lichtopvianen.nl.


Verkiezingsavond SGP in Maranatha

leerdam • SGP Vijfheerenlanden organiseert vrijdag 16 november een verkiezingsavond in gebouw Maranatha in Leerdam, met Tweede Kamerlid Roelof Bisschop. Naast Bisschop, komen ook Kees Vermaat - nummer 4 op de kieslijst van de SGP - en lijsttrekker Arie Keppel aan het woord. Ze spreken onder meer over het agrarisch beleid en onderwijs op landelijk, provinciaal en plaatselijk niveau. Ook zal Kees Vermaat het hebben over jongeren en politiek en hoe dat, vanuit de SGP, vorm zal krijgen binnen de nieuwe gemeente. De avond zal worden afgesloten met een meditatief moment door dominee N. den Ouden. De avond begint om 20:00 uur, iedereen is welkom.