Dubbel raak voor Niels Brekelmans

nieuw-lekkerland • Twee treffer van Niels Brekelmans beslisten het duel tussen Nieuw-Lekkerland en Oranje Wit. De ploeg van trainer Maarten van Gastelen won dik verdiend met 2-0. De eerste goal scoorde Brekelmans uit een vrije trap. Diep in blessuretijd van de tweede helft voegde hij daar een 'beauty' aan toe: een schot van eigen helft dat in het Dordtse doel verdween. "Dat was genieten hoor", glimlachte Van Gastelen trots. "Ik ben sowieso heel tevreden over wat we lieten zien. Oranje Wit speelde defensief, maar wij behielden de rust in ons spel. En achterin stond het als een huis. Compliment dus voor mijn team. Ik ben trots op deze overwinning en onze klassering bovenin de eerste klasse C. Fijnere eerste competitiemaanden had ik niet kunnen bedenken."

Streefkerk verliest van Slingerland

zwijndrecht • "We hebben vandaag niet van Groote Lindt verloren, maar van Michael Slingerland", concludeerde Streefkerk-trainer Raymond Sponselee na afloop van de met 2-0 verloren uitwedstrijd in Zwijndrecht. Het beeld dat de coach schetste klopte. Streefkerk was absoluut gelijkwaardig aan de collega-subtopper. Men kreeg zelfs via Andy van Vugt een prima kans om op voorsprong te komen. De bal wilde er echter niet in. Michael Slingerland had aan de overkant van het veld tot twee keer toe die slimmigheid wél, al rook zijn eerste treffer naar buitenspel. Bij goal nummer 2 werd hij simpelweg te ruim gedekt door de verder solide ogende Streefkerk-verdediging.