Arkel blijft ongeslagen; VVAC likt de wonden

arkel • Arkel boekte een nipte maar terechte 3-2 zege op VVAC en behoudt daarmee de ongeslagen status. De concurrentie van de Putbewoners liet eveneens punten liggen. Toch zullen zij nu weleens het dubbeltje net de goede kant op willen zien vallen.

"We begonnen scherp maar gooien de wedstrijd niet direct in het slot", zag Arkel-trainer Leon Elands. Zijn ploeg kwam dankzij een prachtige uithaal van Dylan Verschoor op voorsprong. Omdat Arkel vergat de score uit te breiden kon VVAC door Roland Bos langszij komen. Door goals net voor en net na rust was het echter ineens 3-1 voor de thuisploeg door Corné van Horik en opnieuw Verschoor.

Tom den Besten raakte vervolgens de paal. "En dan komt de aansluitingstreffer van Mark Wemmers in de 88e minuut te laat", wist VVAC-trainer Ton Vonk. "We kwamen na de 1-1 wel beter in ons spel, maar begonnen de tweede helft zwak waardoor we het weggaven."

Elands vond dat de opponent een sportieve spelopvatting toonde door te blijven strijden voor een goed resultaat. "En met die 3-2 zorgden ze ervoor dat er bij ons toch wel even paniek ontstond. Gelukkig bleef het daarbij."

Vonk was blij dat zijn ploeg door bleef gaan ondanks de achterstand en druk zette op de Arkelse achterhoede. "Dat is niet hun sterkste linie. Uiteindelijk maakten de individuele kwaliteiten van hun aanvallers het verschil. Zij wisten wel om te gaan met de geboden ruimte."