• Joran Schröder is er dichtbij namens SteDoCo.
• Joran Schröder is er dichtbij namens SteDoCo. Foto: Jan Noorlandt

Sterk SteDoCo vergeet zichzelf te belonen en verliest thuis van DOVO

hoornaar • Voor eigen publiek leverde SteDoCo een puike partij voetbal af, vond ook trainer Gijs Zwaan. Maar na ruim 90 minuten stond SteDoCo wel met lege handen. Het Veenendaalse DOVO won met 1-2 en ging met de drie punten aan de haal.

"Ik heb alles gezien wat ik wilde zien, maar we vergeten onszelf te belonen. Voorin waren we niet scherp genoeg", analyseerde Zwaan na afloop terecht.

"We wilden het initiatief hebben, de bovenliggende partij zijn, onze tegenstander vastzetten en opjagen. Alles ging goed, maar het leverde niet het gewenste resultaat op. De jongens balen er zelf ook vreselijk van, na zo'n goede wedstrijd."

Een aantrekkelijke pot voetbal, die feitelijk geen winnaar verdiende. SteDoCo opende voortvarend. Na een uitstekende pass van Hayri Pinarci testte Benjamin van Wanrooij de vuisten van Rodney van Ubbergen. Een paar minuten later was de DOVO-keeper een sta in de weg voor Guytano dos Santos. De grootste kans was in minuut 20 voor Joran Schröder, die een geweldige voorzet vanaf rechts iets te hoog keihard op de lat kopte. Het was dus wachten op de openingsgoal.

Die viel, maar wel aan de andere kant. In de tegenaanval kopte Ralph Hovestad de 0-1 achter de niet vrijuit gaande SteDoCo-doelman Mark Smith. Maar dat gold in principe voor de gehele Hoornaarse verdediging, want de boomlange verdediger werd in het drukke strafschopgebied geen strobreed in de weg gelegd. De wedstrijd kantelde direct. DOVO nam het heft, met name door de heerlijk spelende Roy Bakkenes, in handen. Tot overmaat van ramp werd Toby Mulder op de hiel getikt en moest nog voor de thee worden gewisseld voor Jeroen Sterrenburg.

Na rust hetzelfde spelbeeld als bij aanvang. Weer kreeg SteDoCo volop mogelijkheden. Weer met Van Wanrooij en Schröder in de hoofdrol. Laatstgenoemde koos ervoor om de bal af te geven, maar had - achteraf - beter zelf kunnen schieten. Toch kwam de gastheer op gelijke hoogte met DOVO. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd door Jeroen Sterrenburg goed verwerkt; 1-1. En de wedstrijd was weer in evenwicht.

Dotten van kansen

De status quo duurde een kwartier. Met dank aan Mark Smith, die met een katachtige beweging een zekere 1-2 van DOVO-aanvoerder Joshua Patrick uit de kruising ranselde. De koud ingevallen Lars Middelwijk scoorde op zo'n 20 minuten voor het officiële einde met een puntertje de achteraf beslissende 1-2. Alles en iedereen was de bal kwijt, maar de technischvaardige nummer 30 niet. Vervolgens kregen beide ploegen dotten van kansen om te scoren. Maar het werd geen 1-3 of 2-2, het was en bleef 1-2.