• Schelluinen verspeelde in de slotfase twee punten in de topper tegen De Zwerver. Foto: Peter Lodder

De Zwerver steelt punt bij collega-koploper

Schelluinen doet zichzelf tekort

schelluinen • Je zou bijna te doen krijgen met de spelers van Schelluinen en hun trainer Philip den Haan. Tot aan de 86e minuut leek er niets aan de hand in de thuiswedstrijd tegen de armzalig voetballende mede-koploper De Zwerver. De thuisploeg voetbalde soeverein en was er helemaal klaar voor om de 2-0 voorsprong tot eindstand te promoveren.

En toen kwam die vermaledijde strafschop, toegekend door scheidsrechter Nico Opstraat. Een felbetwiste beslissing, die bij Schelluinen het stoom uit de oren deed komen. "Ongekend", vond trainer Philippe den Haan. "Er gebeurde niets wat strafbaar was en de bal rolde over de zijlijn. Beide ploegen dachten aan een inworp, waarna de arbiter naar de stip wees. Te bizar voor woorden. Hij had niet eens voor een overtreding gefloten!" Scheidsrechter Opstraat zei echter wel degelijk een overtreding geconstateerd te hebben tegen De Zwerver-speler Redouane El Akchaoui. "Voor mij was dit duidelijk een strafschop. Daar mogen andere mensen anders over denken, maar ík zag het zo."

Overtuiging

De door Robert Kuipers onberispelijk ingeschoten elfmetertrap zorgde niet alleen voor de onverwachte 2-1, maar zorgde er óók voor dat De Zwerver plotsklaps de overtuiging kreeg dat er misschien nog wel een gelijkspel in zou kunnen zitten. Dat gevoel bleek juist te zijn. Twee minuten na de aansluitingstreffer knalde invaller Daniel Munoz met een fraaie volley op assist van Guido Luiten de 2-2 tegen de touwen. Schelluinen probeerde in de resterende minuten alsnog de overwinning binnen te halen, maar slaagde er niet in om een gaatje te vinden in de Kinderdijkse achterhoede. En daarmee eindigde het duel in 2-2.

Gestolen

"Een gestolen punt", gaf De Zwerver-trainer Edward Knook meteen toe. "We bakten er vandaag niets van. Elke bal leverden we in bij de tegenstander, er kwam vrijwel geen pass aan en in de persoonlijke duels scoorden we een dikke onvoldoende. Eigenlijk was Schelluinen op alle fronten beter dan wij. Die gasten hadden 87 minuten de volledige controle over de wedstrijd. Behalve dan die paar minuutjes in de slotfase. Bizar dat we hier toch nog met een punt weggaan. Ik had daar absoluut niet meer op gerekend."

Dat was een juiste weergave van zaken. Vanaf minuut 1 toonde Schelluinen zich technisch, tactisch, fysiek en mentaal een stuk sterker dan de gasten. Men weigerde echter de suprematie uit te drukken in een reeks goals. Voor rust schoot Niels den Haan een vrije trap op de lat en moest De Zwerver-verdediger Niels Verloop tot twee keer toe een inzet van de doellijn trappen. Slechts Robin Peursum scoorde in het eerste bedrijf wél. Met speciale dank aan De Zwerver-doelman Bas Bijkerk, die dacht te kunnen uitverdedigen maar de bal tegen Peursum aanschoot. Die was er vervolgens als de kippen bij om deze blunder af te straffen: 1-0.

Pijn

Wat De Zwerver -vooral- in de eerste helft liet zien, deed pijn aan de ogen. In niets toonde het elftal van Edward Knook aan een titelkandidaat te zijn. Schelluinen daarentegen oogde als een geoliede machine en speelde goed georganiseerd. Het was daarom wachten op de tweede treffer voor de thuisclub. Die viel in de 75e minuut en kwam -wederom- op curieuze wijze tot stand. Nadat Robin Peursum vanaf links een voorzet liet neerploffen in het vijfmetergebied, probeerde De Zwerver's centrale verdediger Niels Verloop met Diego Kemp in zijn directe nabijheid de bal weg te roeien. Een eigen doelpunt was het resultaat (2-0). Gevolgd door de nooit verwachte wederopstanding van de Kinderdijkers en de daar uit volgende miraculeuze ontsnapping.

Duidelijk is in ieder geval dat Schelluinen dit seizoen gaat meedoen in de strijd om het kampioenschap van de derde klasse C. Philip den Haan is er namelijk in relatief korte tijd in geslaagd om een solide elftal samen te stellen uit de bestaande groep én de veertien nieuwelingen. En De Zwerver? Ook die ploeg is en blijft kandidaat. Maar nog een keer zoveel mazzel als tegen Schelluinen? Nee, dat was eenmalig."