• Lianne helpt anderen om betere keuzes te maken.
• Lianne helpt anderen om betere keuzes te maken. Foto: Anne Marie Hoekstra

Burn-out leidt tot boek 'De BV IK'

papendrecht/nieuwpoort • Zestien jaar geleden kreeg Lianne de Graaff uit Papendrecht een burn-out. Ze ging nadenken over gezond, gelukkig en zinvol leven en schreef daarover een boek. Haar boek gaat niet in de eerste plaats over haar burn-out, maar over de levenslessen die ze leerde. In 'De BV IK' benadert ze elk mens als een bedrijf.

Ze vertelt: "Mezelf liefhebben, mezelf belangrijk gaan vinden. Mijn burn-out is mijn grootste levensles geweest. Tot die tijd was ik bezig anderen te pleasen. Ik toonde altijd mijn sterke kant. Ik zorgde voor iedereen, behalve voor mezelf."

De burn-out dwong Lianne pas op de plaats te maken. Ze startte een eigen praktijk en ging dingen op papier zetten. Op donderdag 8 november presenteert Lianne haar boek in Het Arsenaal in Nieuwpoort. Ze geeft dan ook een gratis training, waarin ze haar visie deelt op goed voor jezelf zorgen en tegelijkertijd je dromen waarmaken. Aanmelden via: www.jebentmeer.nl/boek.


Israëlavond

streefkerk • In de Koffiemolen aan de Hoge Tiendweg in Streefkerk wordt op vrijdag 9 november vanaf 19.30 uur een bijzondere Israëlavond gehouden. Thema is 'Israël zeventig jaar, een Godswonder'.
Gastheer is Adri Schot uit Streefkerk, die de deelnemers in deze unieke locatie zal ontvangen met koffie en gebak en later op deze feestelijke avond nog een drankje zal serveren. De presentatie is in handen van Gijs Zonnenberg uit Sliedrecht, die aan de hand van een powerpoint-presentatie bezoekers meeneemt naar dit bijzondere land en met name het Joodse volk. Het Jubeljaar wordt luister bijgezet door in het tweede deel van de avond het Hatikvah (volkslied) en andere feestelijk Hebreeuwse liederen te zingen. Opgeven kan via de mail: koffieindemolen@gmail.com. Entree bedraagt 25 euro.


Klussen in kader van CDADoet

vijfheerenlanden • Tussen maandag 29 oktober en zaterdag 24 november gaat CDA Vijfheerenlanden klussen bij maatschappelijke organisaties onder de vlag van CDADoet!.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen willen (kandidaat-)raadsleden en bestuursleden de handen uit de mouwen steken en wat doen voor de maatschappelijke organisaties. Moet het clubgebouw nodig opgeruimd worden, is het buitenterrein aan een onderhoudsbeurt toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld deze dan vanaf maandag 22 oktober aan op website en vraag ons mee te doen. Dit kan via klus@cdavijfheerenlanden.nl of www.cdavijfheerenlanden.nl.


Stilteweekenden in Goudriaan

goudriaan • Boerderij 'De Verwondering' in Goudriaan organiseert stilteweekenden. De behoefte aan rust en retraite neemt toe en de de vijf kamers van groepsaccommodatie 'Betlehem' bieden een uitstekende ambiance voor bezinning. Ook het kapèl-schuurtje in het weiland is beschikbaar om te verstillen.
Het eerste weekend is van 9 tot 11 november (nog een kamer beschikbaar) en het volgende weekend is gepland op 15-17 februari 2019. Meer informatie of aanmelden kan via www.boerenbedenbrood.nl.