Eerste raadpleging TipMolenlanden

molenlanden • Het burgerpanel TipMolenlanden heeft kort na de oprichting al zo'n 250 deelnemers. Donderdag 25 oktober zullen zij voor de eerste keer benaderd worden voor een raadpleging.

In de eerste peiling worden twee onderwerpen aangesneden: de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november en de voorgenomen reconstructie van het kruispunt N214-N216. De deelnemers van het Burgerpanel zal onder meer worden gevraagd of zij 21 november van plan zijn te gaan stemmen en zo ja, op welke partij.

Burgerpanel Molenlanden is een initiatief van Kontakt Mediapartners in samenwerking met TopOnderzoek. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de nieuwe (fusie)gemeente. Aanmelden is mogelijk op: www.TipMolenlanden.nl.


Man (22) uit Vianen overleden na te water raken in Leerbroek

leerbroek • Een 22-jarige man uit Vianen is zondagochtend 21 oktober om het leven gekomen bij een ernstig ongeval in Leerbroek.

Een getuige zag rond 06:40 uur een auto in het water bij de Kanaaldijk. Het slachtoffer is door vooralsnog onbekende oorzaak met zijn auto in het water terecht gekomen. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer alleen in het voertuig gezeten had. Waarschijnlijk ging het om een eenzijdig ongeval.
Diverse hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team, werden direct met spoed ter plaatse gestuurd.

De brandweer heeft het slachtoffer snel uit het water kunnen halen en heeft het slachtoffer aan de kant van het water direct gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de loop van de ochtend is overleden aan zijn verwondingen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Getuigen die informatie hebben kunnen dat doorgeven via het telefoonnummer 0900-8844.


Sportieve training Doe mee!

molenlanden • Het Doe mee!-team start komende zaterdag de campagnedag om 9.15 uur in de sportzaal bij PhysioFit in Hoornaar.
Jeroen Blokhuis belooft ze een pittige training op ieders niveau te geven: "Na dat uurtje sporten kunnen jullie met dubbele energie de dorpen Giessenburg, Molenaarsgraaf, Ottoland en Brandwijk in."

Na de eerder gehouden kennismakingstour komt DoeMee! terug om te presenteren wat er daarover in het verkiezingsprogramma terecht gekomen is. Met voor elke kern een eigen agenda, want het behoud van de eigen identiteit staat voor alle inwoners hoog in het vaandel.
De afgelopen twee zaterdagen was het team van Doe mee! Molenlanden al te vinden in Nieuw-Lekkerland, Arkel, Oud-Alblas, Hoornaar en Streefkerk. Komende zaterdag worden de dorpen Giessenburg, Molenaarsgraaf, Ottoland en Brandwijk bezocht.
Wie wil meedoen met het uurtje spinning van Doe mee! kan zich aanmelden via info@doemeemolenlanden.nl of met een persoonlijk berichtje op Facebook.