Afbeelding
Foto: ingimage

Debatten voor gemeenteraadsverkiezingen

vijfheerenlanden/molenwaard • In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 november worden er diverse verkiezingsdebatten georganiseerd.

Hierin krijgen de diverse politieke partijen de mogelijkheid hun plannen en ideeën kenbaar te maken aan het publiek. De debatten vormen een mooie gelegenheid voor de kiezer om een beeld te krijgen van wat de diverse partijen.

In totaal worden er in de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden (Zederik, Leerdam, Vianen) vijf debatten georganiseerd. De eerste is op maandag 29 oktober vanaf 20.00 uur in Huis Het Bosch in Lexmond over ondernemend Vijfheerenlanden.

Op donderdag 1 november (inloop vanaf 19.30 uur) is er in De Schakel in Leerbroek een verkiezingsdebat over landbouw, op dinsdag 6 november (inloop vanaf 19.30 uur) in Partycentrum Schoonrewoerd over leefbaarheid in de kernen, op vrijdag 9 november vanaf 19.30 uur in Het Dak in Leerdam (algemeen debat) en op woensdag 14 november vanaf 20.00 uur nog een algemeen debat in het theater van Vianen.

Ondernemers

In het eerste debat op maandag 29 oktober staat ondernemend Vijfheerenlanden centraal. Onder leiding van André Krouwel (kieskompas.nl) zullen de vertegenwoordigers van de acht partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar en met ondernemers in debat gaan over diverse economische onderwerpen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, winkelsluiting en opleiding. Vanaf 19.30 uur is er een inloop met koffie en thee. De opening is om 20.00 uur, waarna er twee debatronden volgen.

Molenlanden

In de toekomstige gemeenten Molenlanden (Giessenlanden en Molenwaard) wordt een groot verkiezingsdebat gehouden op maandag 12 november. Vanaf 19.30 uur gaan de deelnemende partijen aan de verkiezingen met elkaar in debat over actuele onderwerpen. Leiding van de avond is in handen van Het Kontakt in samenwerking met Klokradio.