Kevin Kroeze op schot voor Ameide

ameide • Na tien minuten voetbal zat Ameide op rozen. De twee treffers van Kevin Kroeze stonden garant voor een relatief makkelijke middag tegen IFC. "En toen Jules de Gans net voor rust 3-0 maakte, heb ik mijn spelers gewaarschuwd dat IFC weleens met volle druk zou kunnen gaan spelen. Ze drongen wel aan, maar echt gevaarlijk werden ze niet echt", zag Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. In de slotfase zag hij zijn ploeg via Bas de Kruijk en opnieuw Kroeze uitlopen naar een handvol doelpunten.


Arkel blijft steken op 1-1

alblasserdam • Na de 0-1 van aanvoerder Remie Schuurman verzaakte ASV Arkel het verschil te vergroten. "In de rust heb ik gevraagd meer energie in de wedstrijd te steken en het tempo hoog te houden, want tegen Alblasserdam twee punten verspelen zou niet nodig zijn", aldus Arkel-trainer Leon Elands. "Maar we begonnen niet scherp aan de tweede helft en kregen het deksel op onze neus. Met ballen op onze lat en paal kropen we door het oog van de naald. Iedereen kijkt naar Arkel. We staan weer met beide benen op de grond, maar hebben met acht uit vier een goede start."


Zuur verlies VVAC in slotminuut

zwijndrecht • VVAC was dichtbij een gelijkspel, maar in blessuretijd trok nummer 2 Groote Lindt toch aan het langste eind en won nipt met 2-1. "Deze ploeg heeft een keer een puntje nodig. We zijn er kapot van, maar het kwartje valt zeker een keer de goede kant op", hield VVAC's interim-trainer Ton Vonk hoop. Hij zag Tom den Besten kort na rust de score openen. Halverwege deel twee kwam De Lindt op gelijke hoogte. "We waren al blij met een punt, het mocht niet zo zijn."


Mooie driepunter SteDoCo

hoornaar • Na de winst vorige week op Eemdijk, boekte SteDoCo tegen SJC opnieuw een overwinning. "Het was beter dan afgelopen zaterdag, maar het resultaat blijft hetzelfde", grapte de Hoornaarse trainer Gijs Zwaan na de 5-1 op de Noordwijkers. "We hebben naar behoren gespeeld, maar we zijn geen Barcelona en moesten in de tweede helft de teugels wel laten vieren." Maar dat deed de Alblasserwaarders geen pijn. Via Guytano dos Santos en een eigen doelpunt was het halverwege de ongelijke strijd 2-0. Na de thee liep SteDoCo via weer Dos Santos en Wesley Pollemans naar 4-0. Een rake strafschop van SJC gooide geen roet in het eten, want Medhanie Habtemariam was in de slotminuten nog trefzeker.


Zevenklapper voor Schelluinen

schelluinen • Op eigen terrein boekte Schelluinen, na een sterke start, een welkome overwinning. "De 7-1 zege op Unitas was niet eens geflatteerd", oordeelde trainer Philip den Haan. "Wel jammer dat we na de vroege 2-0 voorsprong (doelpunten van Yoesef Ghide en Robin Peursem - TS) meer tegen onszelf gingen voetballen." Unitas, al vroeg spelend met tien man, kwam terug in de wedstrijd. "Gelukkig zetten we na rust alle zeilen bij en met vertrouwen kwamen we via Yoesef Ghide snel op 3-1." Niels den Haan (twee keer), Robin Peursem en invaller Gijs van den Berg bepaalden de eindstand op 7-1 tegen het met negen man eindigende Unitas.