Bizar gelijkspel in Lexmond: 5-5

lexmond • Bij rust was het 4-1 bij Lekvogels - Kerkwijk en leek het een gelopen zaak. Na negentig minuten stonden echter de bizarre cijfers 5-5 op het scorebord. "We hebben in het eerste uur heel erg goed gevoetbald", zag Lekvogels-trainer Ton Delfgou. Door Sven van Dorp (2x), Ralf van Klij en Jesse Kersbergen kwamen de gastheren op 4-0, waarna Kerkwijk vanaf de stip iets terugdeed. Na de thee ging Lekvogels vrolijk verder en opnieuw scoorde Van Klij. "We hadden zelfs kansen op een nog grotere voorsprong", wist Delfgou. "Maar ineens viel de 5-2 en raakten we het helemaal kwijt. Kerkwijk kreeg de geest, kwam op gelijke hoogte en daarna mochten we nog blij zijn dat het daarbij bleef."


'Hattrick Patrick' maakt het verschil

rumpt • SV Noordeloos boekte zijn eerste zege van het seizoen door hekkensluiter Rhelico in Rumpt met 3-0 te verslaan. Man van de wedstrijd was Patrick Slijkoort, die met drie goals direct op het twitteraccount van zijn club werd omgedoopt tot 'Hattrick Patrick'. "Dat is een echte liefhebber", was trainer Erwin Verheij vol lof over zijn spits. "Hij was een weekend weg en reisde drie uur heen en weer om bij ons mee te kunnen doen. En dan ook nog drie keer scoren. In één woord geweldig. Mijn complimenten."


ONI maatje te groot voor Peursum

's gravenmoer • Peursum trof in ONI een tegenstander die een maatje te groot bleek en verloor met 4-0. "Zij hebben in de zomer een flinke kwaliteitsimpuls gekregen en dat was te merken", zag trainer Ton Heijstek. "Hun spits bijvoorbeeld heeft er nu al dertien in liggen." Bij rust was het 2-0, waarna hij met collega Michel Roza wat omzettingen toepaste. Aanvankelijk verliep dat prima. Sjoerd den Boer en Martijn Rietveld troffen beiden de lat. De afsluitingstreffer bleef echter uit, waarna ONI er nog twee bij legde.