• Groot-Ammers zakte voor de eerste echte testcase in 4D.
• Groot-Ammers zakte voor de eerste echte testcase in 4D. Foto: Marco Oomen

Groot-Ammers faalt in Zuilichem: 1-0 verlies en geëindigd met tien man

zuilichem • Groot-Ammers kwam in Zuilichem nauwelijks in zijn spel en liep zich vast op een solide neergezette ploeg. Nando Odems ontving een tweede gele kaart en door een late schitterende tegentreffer moeten de geelzwarten nu Brakel naast zich dulden aan kop in 4D.

Na afloop werd vanaf Ammerse zijde fel uitgehaald in de richting van scheidsrechter Ad Bracht. De niet op zijn best acterende leidsman duldde geen enkel weerwoord en daar kon de koploper maar moeilijk mee omgaan. Het leverde Nando Odems na een kleine zeventig minuten een tweede gele kaart op wegens praten.

Toch drong ook wel het besef door dat dit niet de reden was van het verlies. Dat kwam simpelweg doordat Groot-Ammers veel te weinig bracht. Bovendien stond Zuilichem als een huis en gaf het, op wat kansen aan het begin van de tweede helft na, niets weg.

"Vorige week waren we veel dynamischer", merkte trainer Ferry van Dijk op. "Nu maaktenen we het onzelf lastig door nauwelijks te bewegen."

Na een goede start tegen op papier niet de beste tegenstanders was dit de eerste testcase voor Groot-Ammers. En er werd gefaald. "We zijn gewend aan kunstgras en dan rolt de bal sneller", gaf Van Dijk aan. "Bovendien komen tegenstanders dan niet zomaar met een sliding inglijden. Op dit veld gaat het stroef en toonde Zuilichem zich stug. Maar dat mag geen excuus zijn. We moeten eraan werken dat we ook dit soort wedstrijden winnend af kunnen sluiten."

Verre hoek

In de eerste helft kwam Groot-Ammers niet aan kansen toe. Het was juist Zuilichem dat gevaar wist te stichten middels met name Michel Kooyman en Erik van Dalen. De bezoekers bleven proberen om van achteruit op te bouwen, maar liepen zich continu vast.

Na rust was er een korte periode waarin Groot-Ammers leek te gaan doordrukken. Het leverde Bob van Oosterhout en Sam Beekman enorme kansen op, maar het net bolde niet. Vervolgens mocht Odems inrukken en daalde het duel af naar een bedenkelijk niveau. Een 0-0 leek in de maak, maar kort voor tijd krulde Max van Zanten schitterend de bal om doelman Lennart Vink heen in de verre hoek.

"Ik geloofde in een goed resultaat vandaag", klonk het opgetogen bij Zuilichem-trainer Nabil Bouchlal. "We hebben ons plan goed uitgevoerd en boeken onze derde overwinning op rij. Zij stonden dan wel bovenaan met een imposant doelsaldo, maar hun tegenstand tot nu toe was niet denderend."

Voor Van Dijk en zijn elftal waren de druiven zuur. "De wedstrijd kwam ook maar niet op gang, er zat geen schwung in. Eigenlijk kwamen we zelf ook niet in de problemen, tot dat schot vanuit het niets binnenviel."

Marco van Vlijmen