Cursus psychische kwetsbaarheid

gorinchem • Het Steunpunt Mantelzorg Gorinchem organiseert in samenwerking met MEE Plus vanaf november een cursus voor mensen die een familieleden/vrienden hebben met een psychische kwetsbaarheid of ggz problematiek.
Psychische problemen zijn vaak niet zichtbaar voor de omgeving. Door het contact met groepsgenoten is er ruimte voor (h)erkenning. Het delen van ervaringen, kan het gevoel geven er minder alleen voor te staan. Er is onder andere aandacht voor handvatten om meer grip te krijgen op de eigen situatie. Afgestemd op de cursisten wordt informatie gegeven over psychische aandoeningen en hoe men hiermee om kan gaan.
De cursus wordt gegeven aan het Sint Jorisplein 19 in Gorinchem. De bijeenkomsten zijn op 13 en 20 november, 11 en 18 december en 8 en 15 januari. De terugkombijeenkomst is op 19 februari, alle keren van 09.30 tot 11.30 uur. Inwoners van Gorinchem en omgeving zijn van harte welkom. De eenmalige kosten bedragen 10 euro. Er is ruimte voor tien deelnemers. Voor meer informatie of een aanmelding: servicebureau@meeplus.nl of 0183-691600.


MeHoRo winkeltje

meerkerk • Het MeHoRo winkeltje aan de Zouwendijk 53 in Meerkerk is op zaterdag 27 oktober van 09.00 tot 12.00 uur weer geopend. Opbrengst is bestemd voor het werk in Roemenië en Hongarije.