Jens van den Dool naar Metec-TKH

hoogblokland • Jens van den Dool heeft het wegseizoen zondag afgesloten met een 33e plaats in de Ronde van Lombardije U23. Het was zijn laatste koers in het shirt van Delta Cycling, want de Hoogbloklandse wielrenner zal volgend jaar uitkomen voor Metec-TKH Continental Cyclingteam. Metec is aan het verjongen en heeft al zeven nieuwe renners aangetrokken, waaronder Sjoerd Bax uit Uppel, zowel bij Delta Cycling als bij RC Jan van Arckel ook al ploeggenoot van Jens van den Dool. Ze gaan bij Metec samenwerken met een 'oude bekende': Robin Chaigneau (Vuren) is er één van de ploegleiders.


Rode lantaarn voor Kroonschijf DZ

brandwijk • De 12-8 nederlaag tegen DC Zaanstreek was in de nationale hoofdklasse een tegenvaller voor Kroonschijf Denk en Zet. De Alblasserwaardse dammers hebben nu de rode lantaarn in handen. Na vier uur dammen stond er een 6-0 achterstand op het scorebord door nederlagen van Kees Brandwijk, Arie van Genderen en Harm Jan van Rees. Toch was er geen reden voor wanhoop, want Piet Trapman, Ad de Hek, Dirk van Genderen en Peter Hartog leken de winst binnen bereik te hebben. In de afwerking ontbrak echter de precisie, waardoor ze hun opponenten met remise lieten ontsnappen. Peter de Hek en Cor Westerveld scoorden beiden ook een punt voor hun team. Wim Kalis wist als enige Noord-Holland te verlaten met twee punten op zak.


Gelijkspel Lekpongers

ameide • Lekpongers heeft de derby tegen Gorkum 3 niet in winst kunnen omzetten. Henk de Gans won zijn drie partijen, Matthijs Melkert en Jan de Gans pakten allebei één punt. Het dubbelspel ging kansloos verloren, waardoor de eindstand 5-5 werd. Halverwege de competitie staat Lekpongers in de middenmoot.


Herstel HTV

hoornaar • Met een 4-1 zege op De Beer 2 (Rozenburg) heeft HTV zich goed hersteld van de zware nederlaag van een week eerder. Aan de kant van de Hoornaarse tafeltennissers bleef Bas Klop ongeslagen.


Open viswedstrijd

hoornaar • Sportvissers uit de regio kunnen zaterdag 3 november meedoen aan een open viswedstrijd in Hoornaar. Er zal van 08:00 tot 11:30 uur worden gevist in polderwater; loten om 07:15 uur op het Dirk IV-plein. Aanmelden kan tot en met 1 november bij M. Oskam, tel. 06-38303455, e-mail: m.oskam@hotmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro.


Klipperstars

nieuw-lekkerland • Een gehavend Klipperstars U20, vier spelers ontbraken wegens blessures, was niet opgewassen tegen koploper Almonte. Het werd 107-78 in Eindhoven. Topscorer aan de kant van de Nieuw-Lekkerlandse basketballers was Timon Huisman met 23 punten (en 9 rebounds).


Winst Meerkerk

meerkerk • Volley Meerkerk'95 H1 heeft de weg naar boven ingezet door met slim spel en op karakter met 1-3 te winnen van Apollo.