Kinderworkshops in De Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • Aansluitend bij de huidige expositie Denkend aan Holland houdt Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam op de woensdagen 24 oktober en op 14 november kinderworkshops. Daarbij staat het landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden centraal. Vooraf opgeven is gewenst. De workshops zijn van 14.00 tot 16.00 uur. De kinderen maken een eigen landschapje. De kosten zijn 2,50 euro. Opgeven: koperenknop@koperenknop.nl of 0184-611366. Info: www.koperenknop.nl.


Alzheimer Trefpunt

hoornaar • In De Zes Molens in Hoornaar wordt op donderdag 25 oktober vanaf 19.30 uur weer een Alzheimer Trefpunt gehouden. Er wordt tijdens de bijeenkomst een film vertoond waarin het onderwerp 'dementie en mantelzorg' centraal staat. Er wordt een Amerikaanse film uit 2001 getoond, getiteld Iris en gebaseerd op het ontroerende, waargebeurde verhaal van de levenslange liefde tussen de schrijfster Iris Murdoch en haar man John Bayley.


Gymvereniging zoekt leiding

meerkerk • Gymvereniging Meerkerk is op zoek naar nieuwe leiding voor de 60-plys gym. Voor meer informatie of aanmelding: leden.gvmmeerkerk@gmail.com.


Da Capo zoekt spullen Kerstmarkt

giessenburg • Op zaterdag 1 december houdt muziekvereniging Da Capo een grote en sfeervolle tweedehands kerstmarkt. Ruim 50 meter kraampjes worden ingericht aan de Van Brederodestraat 1a in Giessenburg met een veelzijdig aanbod aan tweedehands kerstspullen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging.
Voor deze markt is de vereniging op zoek naar bruikbare kerstspullen. Voor info en ophalen: Trudie Loggen via 0184-651326. Zie ook www.dacapo.giessenburg.nl.


Kerstproject met Chananja

wijngaarden • Gospelkoor Chananja organiseert dit najaar een meezing-Kerstproject voor dames en heren die zich niet willen binden aan een koor, maar toch een aantal weken willen repeteren voor een aantal optredens. Iedereen tot en met 55 jaar is elke dinsdagavond welkom in 't Wingerds Hof, Dorpsstraat 31 in Wijngaarden van 19:30 tot 21:30 uur. De deelnamekosten zijn 25 euro. Er staan een aantal bijzondere Kerstoptredens gepland. Voor meer informatie of aanmelding: Anneke van Lomwel via 06-30190361 of voorzitterchananja@gmail.com.


Unicefloop brengt 4750 euro op

groot-ammers • De Unicefloop die op woensdag 3 oktober in Groot Ammers werd gehouden, heeft 4750 euro opgebracht, een record. Ook dit jaar waren er weer veel schoolkinderen, die enthousiast meeliepen voor het goede doel: Kinderen op de vlucht.


Opbrengst collecte

nieuw-lekkerland • De onlangs gehouden collecte voor de Nierstichting heeft in Nieuw-Lekkerland 2718,60 euro opgebracht.