Spullen ophalen voor rommelmarkt

streefkerk • De organisatoren van de rommelmarkt in Streefkerk houden op zaterdag 27 oktober vanaf 08.30 uur weer een ophaaldag in het dorp.
De aangeleverde artikelen moeten degelijk en verkoopbaar zijn. Grote wandkasten en bankstellen zullen niet meer worden meegenomen, behalve bankstellen die in zeer goede staat verkeren. Verder zijn alle spullen welkom, uitgezonderd kleding. Verder doet men de rommelmarkt met DE punten een groot plezier. De eerstvolgende rommelmarkt van Streefkerk wordt gehouden op zaterdag 13 april 2019.


Cursus vrijwilligers en dementie

meerkerk • In het gemeentehuis van Zederik, aan de Prinses Marijkeweg 1 in Meerkerk, wordt vanaf dinsdag 30 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een cursus gegeven over mensen die in hun vrijwilligerswerk in aanraking komen met mensen met dementie. Deze cursus is geschikt voor alle vrijwilligers in zorg en welzijn. Voor meer informatie of aanmelding: Yvonne Maasbommel van MEE via 06-55308142 of yvonne.maasbommel@meeplus.nl. Deelname is gratis.


Cursus Peuter in zicht

hoornaar • Rivas Zorggroep start in Hoornaar met een nieuwe serie van de cursus Peuter in zicht. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 18 maanden tot en met 3 jaar. De eerste bijeenkomst is op maandag 29 oktober in het Bruisend Hart in Hoornaar.
Peuter in Zicht is een praktische cursus waar men adviezen krijgt die van pas komen bij de opvoeding van uw peuter. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie en aanmelden: j.van.der.marel@rivas.nl of 0900-8440.


EHBO-cursus

leerbroek • De EHBO vereniging van Leerbroek wil binnenkort weer een EHBO cursus voor beginners starten. Tijdens de cursus leren de deelnemers diverse verwondingen en ongevallen te beoordelen en daarna zo nodig eerste hulp te verlenen of verband aan te brengen. Ook reanimatie en het gebruik van een AED komen tijdens deze cursus aan bod. De cursus wordt afgesloten met een examen voor een erkend EHBO diploma. De kosten voor de cursus bedragen 150 euro. Voor meer informatie en aanmelding: ehboleerbroek@live.nl of 0345-599623.


'Psychiatrie in de familie'

ameide • In november start Indigo ZHZ, in samenwerking met Zorgboerderij bijBram en Samendoen, een reeks thema- en ontmoetingsbijeenkomsten over psychiatrie in de familie. Op de eerste avond worden met elkaar de relevante thema's voor de vervolgbijeenkomsten bepalen. De bijeenkomsten starten op dinsdag 6 november en vinden tweewekelijks plaats. Na afloop van de thema-avonden is er nog een terugkombijeenkomst. Kosten bestaan enkel uit een bijdrage voor de cursusmap. Er kunnen acht tot twaalf deelnemers meedoen. De cursus wordt gegeven bij zorgboerderij BijBram aan de Prinses Marijkeweg 59d in Ameide. Voor meer info of aanmelding: info@samendoen.expert of 0345-637363.