'Ammers' speelt RKVSC tureluurs

groot-ammers • Groot-Ammers liet geen spaan heel van RKVSC en liet de teller pas stoppen bij 8-0. "Maar ik was er vooral blij mee dat we voor rust voor het eerst echt goed hebben gevoetbald", lichtte trainer Ferry van Dijk toe. "Er zat veel beweging in. In de tweede helft werd dat minder en oogde het elftal statischer. Dat is dus nog zeker voor verbetering vatbaar." Voor de trotse koploper was spits Bob van Oosterhout liefst viermaal trefzeker. Nando Odems liet twee keer het net bollen en Floris Renes en Ruud van Ouweneel schoten ieder eenmaal raak.

Vier keer raak voor Sven van Dorp

lexmond • Lekvogels heeft zich enigszins hersteld na de offday van een week eerder tegen Zuilichem (6-1 verlies). In Lexmond werd hekkensluiter Rhelico met 4-1 huiswaarts gestuurd. "Het ging weliswaar niet vanzelf", erkende trainer Ton Delfgou. "Maar het was wel even nodig na de zeperd van vorige week." Halverwege de eerste helft kwam Lekvogels nog wel op achterstand. Sven van Dorp zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Het werd zijn wedstrijd, want in het tweede bedrijf was het voor hem nog eens driemaal raak (waaronder nog een tweede strafschop).

SV Noordeloos nipt onderuit

noordeloos • SV Noordeloos ging tegen Brakel nipt met 1-2 onderuit. "We wilden scherp beginnen", aldus trainer Erwin Verheij zich. "Maar binnen dertig seconden lagen die plannen in duigen." Gerben Kooijman scoorde voor rust nog wel de 1-1. Voetballend was het allemaal niet geweldig op het kunstgras van Noordeloos. Er waren vooral veel duels onderling en de lange bal werd vaak gehanteerd. De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de 1-2 lag alweer in het netje. "Twee persoonlijke fouten breken ons weer op en daar ben ik goed pissig van", sipte Verheij.

Onnodig puntverlies voor Peursum

dongen • Peursum liep bij Olympia '60 tegen een 1-1 gelijkspel aan. "We hebben in Dongen onnodig twee punten laten liggen", zag trainer Ton Heijstek. "En zo staan we na vier wedstrijden alweer vijf punten achter op de bovenste posities." Voor rust hadden de Giessenburgers het verschil al moeten maken maar de uitgespeelde kansen troffen geen doel. Na de helftwisseling viel de terechte 0-1 dan toch middels Mark de Heer. Daarna dutte Peursum even in. "We dachten: we doen het wel even. Nou, dat was dus niet zo." In een mindere fase wist Olympia '60 zowaar langszij te komen. In de slotfase zette Peursum nog alles op alles maar het aanvallend kwartet vergat het samenspel.

Erik van de Graaf komt top-3 binnen

wijngaarden • Erik van de Graaf is in de biljartcompetitie van De Lukkie Klos opgerukt naar de derde plaats. In een mooie partij tegen de eveneens sterk spelende Hendrik Jan Bikker werd het gelijk: 16-16.