Jubileumtoer

alblasserwaard • De Historische Vereniging Binnenwaard houdt zaterdag 27 oktober tussen 11.00 en 16.30 uur een jubileumtoer door het werkgebied, de dorpen Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden. In elk dorp is een pand te bezichtigen, waarvan er meerdere nooit open zijn voor publiek. Deze zijn voorzien van de Nederlandse vlag en het zijn tegelijkertijd ook de startplaatsen.
De locaties zijn: Museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf; Broekse Boertje, langs de kade van het Achterwaterschap voorbij De Donk in Brandwijk; diepvrieshuis, ter hoogte van Zuidzijde 127 in Goudriaan; Middelmolen, ter hoogte van Graafdijk-west 56 in Molenaarsgraaf; Boerderij A152 In Ottoland; Pand Bongers Architecten BNA, Dorpsstraat 48 in Oud-Alblas; historisch pand, Dorpsstraat 23 in Wijngaarden.
Op elk van de startplaatsen ligt een routekaart voor de deelnemers gereed. Leden van de vereniging kunnen het themanummer dat ze thuis ontvangen meenemen. Niet-leden krijgen op hun startplaats een themanummer met daarin informatie over de panden. Daarnaast ontvangt elke deelnemer twee consumptiebonnen die alleen op die dag in museum Het Voorhuis ingewisseld kunnen worden. Er zijn daarnaast ook bijzondere panden die vanaf de weg bekeken kunnen worden. Deze zijn voorzien van een bezem aan de weg, vroeger het symbool dat er de bodedienst moet stoppen om iets mee te nemen.


Opbrengst beurs

ameide • De tweedehands kledingbeurs in september, die georganiseerd werd door Passage Ameide-Tienhoven heeft weer een prachtig bedrag opgebracht.
Bijna de helft van de opbrengst is uitgekeerd aan degenen die de kleding hadden ingeleverd. Na aftrek van de onkosten is er 2500 euro naar de volgende goede doelen overgemaakt: Sporten voor Sophia kinderziekenhuis, Project YWAM Medical Ships, Ameides Fanfare Korps, Somebody Care Roemenie en Sulawesi ontvingen allen 500 euro.
De tweedehands voorjaars kledingbeurs zal gehouden worden op 27 en 28 maart 2019.