Eindelijk weer winst voor SteDoCo

spakenburg/bunschcten • Bij de derde club van Spakenburg/Bunschoten boekte SteDoCo een benauwde zege. Met 0-1 keerden de mannen van trainer Gijs Zwaan richting de Alblasserwaard. "En daarmee is alles wel gezegd, een dikke streep onder deze welverdiende overwinning", aldus Zwaan. Hij zag zijn pupillen in de eerste helft enkele kansen missen. Ondanks het veldoverwicht en een rode kaart voor Eemdijker Bout, wist SteDoCo pas in de 80e minuut afstand te nemen. Benjamin van Wanrooij kopte de bevrijdende 0-1 tegen de touwen. Ook het wegzenden van Duyst bracht geen verandering in de stand.

Schelluinen blijft steken op 1-1

hardinxveld-giessendam • Aan de Sluisweg opende Schelluinen sterk, maar na de goal van Robin Peursem zakten de gasten ver weg. "De druk op Hardinxveld verdween en we hielpen ze weer in het zadel", baalde Schelluinen-trainer Philip den Haan na afloop. Na knullig verdedigen kwamen de Hardinxvelders nog voor rust op gelijke hoogte. In deel twee golfde het spel tussen beide zestienmetergebieden, waarbij Schelluinen de beste kansen kreeg. "We hebben het laten liggen en dat moet volgende week tegen Unitas anders."

Termeise markt goed verteerd

alblasserdam • Zonder de ervaren krachten Richard den Hartog en Sam Versluis sleepte Ameide op Souburgh er toch nog een puntje uit. "We hebben de Paardenmarkt goed verteerd", lachte Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout na de 1-1 tegen Alblasserdam. "Een 100% vroege openingsgoal van Kevin Kroeze werd door de scheidsrechter helaas niet waargenomen, anders waren we na een paar minuten op een lekkere 0-1 gekomen." Alblasserdam kwam wel op voorsprong. Enkele minuten voor het einde werd de stand gelijk getrokken. Vanaf elfmeter was Robin Tamming trefzeker.