Cursus Zorg de Baas

giessenburg • MEE Plus en de wijkverpleegdkundige van De Lange Wei verzorgen vanaf maandagochtend 22 oktober een nieuwe cursus De Zorg de Baas in de De Dorpskamer aan de Breestraat 2 in Giessenburg. Het is een serie van zes maandagochtenden, die om de week plaats vinden en een terugkombijeenkomst. Voor informatie en/of aanmelden: 0183-691600 of servicebureau@meeplus.nl. De kosten van de cursus bedragen éénmalig 10 euro voor het schriftelijk materiaal.


Opbrengst beurs

hei- en boeicop • De kleding- en speelgoedbeurs van vorige week in Hei- en Boeicop heeft 2250 euro opgebracht voor de Hervormde kerk.
De volgende beurs met voorjaar-/zomerkleding staat gepland op donderdag 14 maart 2019.


Koorleden gezocht

lexmond • Voor het opnieuw te vormen Lux Mundi-kerstkoor worden enthousiaste zangers gezocht om op te treden tijdens de sfeervolle kerstnachtdienst. Vanaf de herfstvakantie gaan de repetities van start onder leiding van Gerdien Bikker. Wie van zingen houdt is welkom. Naast een aantal bekende koorliederen wil de organisatie zich graag laten inspireren door nieuwe ideeën. De eerste oefenavond is op maandag 29 oktober van 20.15 - 21.30 uur in Lux Mundi, Zuidernes 45. Vanaf 20.00 uur is er koffie. Opgeven bij Ans Pos via ans.paul@online.nl


Opbrengst van de kledingbeurs

lexmond • In Lexmond bracht de kleding- en speelgoedbeurs 3700 euro op voor de hervormde kerk. De volgende voorjaar- en zomerkledingbeurs wordt gehouden op donderdag 21 maart 2019.


Unicefloop

groot-ammers • In Groot-Ammers wordt op woendag 3 oktober weer de Unicefloop gehouden. Er kan gelopen worden van 13.30 tot 16.30 uur. De start is bij CBS Eben Haëzer aan de Irenestraat. De kinderen van de basisscholen in Groot-Ammers hebben een sponsorenvelop meegekregen, waarmee ze sponsors kunnen zoeken voor Unicef. Het thema waar dit jaar voor gelopen wordt is: Kinderen op de vlucht. Iedereen kan meedoen, ook uit andere woonplaatsen. Kinderen die nog geen sponsorenvelop hebben en mee willen doen, kunnen deze ophalen bij Wilma Korevaar, zij is telefonisch bereikbaar via 0184-662674.


Aangepaste kerkdienst

ameide • In de Hervormde kerk aan de Kerkstraat 10 in Ameide wordt op zondag 7 oktober vanaf 15.00 uur een aangepaste kerkdienst gehouden. Organisatie is in handen van de Commissie Aangepaste Kerkdiensten van Sien (voorheen Philadelphia). Deze dienst zal uitgaan van de Hervormde Gemeente van Ameide.
Voorganger is ds. J.C. van Trigt. Na de dienst is er gelegenheid om met elkaar koffie te drinken. Voor meer informatie: Corry den Otter via 0183-352517.


Collectanten nodig

lexmond • Alzheimer Nederland is voor de collecte in Lexmond (van 5 tot 10 november) op zoek naar mensen die willen meehelpen. Aanmelden kan bij Bert Bikker via 06-25166055.