Afbeelding
Foto:

Heel Kinderdijk Bakt op Burendag

kinderdijk • Op zaterdag 22 september is het weer burendag. Dit jaar wel een heel special versie in het dorp Kinderdijk. 's Middags nemen jonge bakkers uit Kinderdijk het tegen elkaar op. Wie bakt de beste en lekkerste taart? Speciale gast is Marjolein van Till uit de aflevering 2018 van Heel Holland Bakt.
Om 14:00 uur start het evenement BakXperience Kinderdijk in de speeltuin 't Balkengat. Marjolein van Till uit Ameide geeft een demonstratie taarten pimpen. Daarna gaan jongeren uit Kinderdijk aan de slag met hun taarten. Aan het einde van de middag kiest een jury de top 3 van de taarten. 's Avonds is het feest in de speeltuin. Alle buren zijn uitgenodigd. Natuurlijk krijgen zij een heerlijk stukje taart bij de koffie. Er is een concert van muziekvereniging Apollo en een optreden van de Kinderdijkse zangeres Paulina May. Oud comité leden van speeltuin 't Balkengat slaan de eerste paal van een nieuw speeltoestel. Iets waar door veel vrijwilligers voor gespaard en gewerkt is.


Bakkerij De Jager steunt ASV Arkel

arkel • Voor het derde seizoen alweer konden de Arkelaren sparen voor de ASV-clubkas bij Ambachtsbakker De Jager, gevestigd aan het dr. De Vriesplein in dit dorp.
Van het bedrag van alle gespaarde kassabonnetjes betaalt De Jager 2% uit aan de lokale voetbalvereniging. De afgelopen twee jaar leverde dit al 250 euro en ruim 400 euro op voor ASV Arkel. Dit seizoen besloot Teunis Kamper, met zoon Edwin eigenaar van Ambachtsbakker De Jager, vanwege het kampioenschap van het eerste elftal de bijdrage te verhogen naar 5%. Het leverde een recordsponsorbijdrage op van 1071,92 euro. Ambachtsbakkerij de Jager heeft de actie opnieuw verlengd. Dus ook dit seizoen kan er weer gespaard worden: van 1 september 2018 tot 1 juli 2019.