Ongelukkig debuut Kroonschijf DZ

brandwijk • Een ongelukkig debuut in de nationale hoofdklasse. Zo kun je het optreden van de dammers van Kroonschijf Denk en Zet wel omschrijven. Hun wedstrijd in de op één na hoogste damdivisie leverde zaterdag tegen het sterke 020 Amsterdam een 14-6 nederlaag op. De Alblasserwaarders begonnen al met een achterstand doordat één van de spelers op het laatste moment moest afschrijven. Daar kwamen nederlagen bij van Kees Brandwijk, Peter Hartog, Harm Jan van Rees en Teus Stam. Aan de bovenste borden ging het beter. Arie van Genderen, Cor Westerveld, Piet Trapman en Ad de Hek damden zich naar remise. Wim Kalis wist als enige de hoofdstad met de volle buit te verlaten.


WIK zoekt talent

groot-ammers • Gymvereniging WIK is op zoek naar nieuw talent voor de selectiegroep. Vrijdag 28 september van 18:00 tot 19:00 uur is er een 'testavond' in sporthal De Reiger. Kinderen kunnen er hun lenigheid, kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen, lef en enthousiasme tonen. Aanmelden kan via e-mail: wik-gym@hotmail.com. Meer info: www.wik-gym.nl.


De Beemd 2 wint Graafstroombokaal

wijngaarden • Het biljarttoernooi om de Graafstroombokaal is gewonnen door De Beemd 2. Het Oud-Alblasser team klopte in de finale De Beemd 1 dankzij overwinningen van Fred de Baat, Corné Jongeneel en David den Hartigh. In de strijd om het brons was Het Raadhuis (Goudriaan) met 35-26 te sterk voor Boerenklaas (Brandwijk).


HTV start met winst

hoornaar • HTV is het nieuwe tafeltennisseizoen begonnen met een 3-2 zege op Taveba 3. Bas Klop was goed voor twee zeges en samen met Bram van Dijk pakte hij ook het dubbelspel.


Lekpongers maakt gehakt van VVV

ameide • De tafeltennissers van Lekpongers hebben de feestweek goed verteerd getuige de 9-1 overwinning op VVV 5 uit Leidschendam. Alleen Erik de Muinck noteerde een verliespartij. Matthijs Melkert en Henk de Gans wonnen allebei hun drie enkelpartijen en het dubbel leverde een zege op voor het koppel De Gans/De Muinck.


Wim 't Lam verrast

nieuwland • In de damcompetitie van NDV viel de eerste verrassing te noteren. Wim 't Lam won van Jan Alting, die als outsider voor de titel wordt beschouwd.

Uitslagen: Aart de Gans-Harrie Kramer 1-1, Albert v.d. Berg-Ton van Beuzekom 2-0, Arie Haag-Jan W. van Kekem 2-0, Jan Alting-Wim 't Lam 0-2, Ko Heikoop-Theo Haag 1-1, Cees J. de Jong-Arie de Ruiter 2-0.


Mees Bassa elfde in Heerlen

heerlen • Jan van Arckel-jeugdrenner (categorie 4) Mees Bassa uit Noordeloos werd elfde in de Jeugdronde van de Molenberg in Heerlen. Het was een zware koers, want er moest flink geklommen worden. En dat deed menig renner de das om.