Lekkerland, De Zwerver en De Alblas zijn door

regio • Eén helft prima en één helft slordig; zo kan vanuit Nieuw-Lekkerlands perspectief de bekerpot tegen Spirit worden samengevat.

Voor rust speelde de ploeg van trainer Maarten van Gastelen zijn beste eerste helft van de voorbereiding en scoorde het via Jeroen Wolf en Issa Gitenge. Na de pauze was het oud-Lekkerlander Stefan Bitter die Spirit uit een discutabele strafschop op 2-1 zette. Tonnie Stok haalde het eind van de wedstrijd niet. Hij moest om onduidelijke redenen met twee keer geel inrukken.

"Een lekkere, nuttige oefenpot", zo noemde De Zwerver-trainer Edward Knook de bekerwedstrijd tegen GSC/ODS. De Kinderdijkers speelden met 2-2 gelijk en zijn daardoor een ronde verder. De beide goals werden gescoord door Redouane El Akchaoi.

De Alblas

De Alblas moest vol aan de bak om de reserves van Sliedrecht te verslaan. Uiteindelijk lukte dat met 2-1. Voor rust had de thuisploeg niet al te veel te vertellen, na de pauze raakte de ploeg van trainer Joh den Dunnen op stoom en bogen Richard van den Berg en Djordi de Boer de 0-1 achterstand om tot 2-1 en kwalificatie voor de volgende ronde.