• Edward Knook loopt niet weg voor de favorietenrol.
• Edward Knook loopt niet weg voor de favorietenrol. Foto: Richard van Hoek

De Zwerver aast op topklassering, De Alblas en Streefkerk zijn voorzichtig

regio • De Alblas, De Zwerver en Streefkerk maken alle drie wederom deel uit van één van de mooist denkbare competitiepoules: de derde klasse C met al zijn regioderby's. Liggen er titelkansen voor één of meer van het trio? De Zwerver lijkt licht favoriet.

"Ik denk inderdaad dat we hoge ogen kunnen - of nee móeten- gooien in deze afdeling", verwoordt trainer Edward Knook de ambities van De Zwerver. "Vorig jaar waren we al dicht bij promotie. Onze selectie is er niet zwakker op geworden, dus is de conclusie snel getrokken: we gaan meedoen voor de plekken één tot en met drie. Dat gaan we doen in een razend zware én interessante afdeling. Ik kan eerlijk gezegd nauwelijks wachten tot 22 september, wanneer we thuis tegen Streefkerk aan de competitie beginnen. Dat is meteen al een mooie pot!" Met de komst van - met name- Glenn Weijts en Mathijs Vermaat heeft Knook de laatste 'lacunes' in de aanval en de verdediging heel aardig weten op te vullen. "Glenn is 19 jaar en afkomstig van SSS uit Klaaswaal.In de voorbereiding tikte hij al flink wat ballen binnen. En uiteraard ben ik blij met de rentree van Mathijs Vermaat na twee jaar Heerjansdam. Een fijne en betrouwbare speler achterin. Ik ben kortom tevreden. Met deze groep gaan we proberen te knallen."

Bij De Alblas is het voorzichtigheid troef als het om prognoses gaat. Logisch gezien het feit dat nieuwe trainer John den Dunnen nogal wat nieuwe spelers moet inpassen na het vertrek van belangrijke krachten als Walter Heijkoop, Job van Vliet en Rianto Vrutaal. "Ik heb de achterhoede voor een belangrijk deel nieuw moeten inrichten", vertelt Den Dunnen. "Ook qua systeem was het handig om aanpassingen te doen. 4-3-3 leek me niet de beste optie omdat het ons mijns inziens aan de juiste buitenspelers ontbreekt om met die strijdwijze succesvol te kunnen zijn.Ik heb in de voorbereiding veel overlegd met de groep voordat ik beslissingen nam. Je kunt als coach namelijk wel dingen willen, maar voorwaarde is wél dat de spelers daar achter staan. Hoe het uit zal pakken? Vraag het me na een wedstrijd of zes nog maar een keer. Dan weten we meer."

Streefkerk eindigde afgelopen seizoen als derde in 3C. Het ziet er gezien de mutaties niet uit dat de Strevelanders dat mooie eindresultaat gaan evenaren of verbeteren. "We moeten realistisch zijn", zegt de nieuwe trainer Raymond Sponselee. "Spelers als Lennert de Vries, Robin van Beuzekom, Jaap Verschoor en Christiaan de Jong vervang je niet zomaar even. Streefkerk is daarnaast geen grote club met een brede selectie waar je eindeloos uit kunt putten. We moeten er naar streven om ons eerst goed in het rechterrijtje te spelen. Van daaruit kunnen we mogelijk naar boven kijken."

Jan Timmer