• Ook Vincent Verheul liet na SteDoCo voor rust op voorsprong te zetten.
• Ook Vincent Verheul liet na SteDoCo voor rust op voorsprong te zetten. Foto: Rick den Besten

Quick Boys toont zich net wat volwassener in Hoornaar (0-2)

Dode momenten nekken SteDoCo

hoornaar • De topper in de Derde Divisie werd beslist uit dode spelmomenten. De Katwijkse topamateurs scoorden de eerste goal na pas ruim een uur spelen, uit een overigens prachtige vrije trap. Negen minuten voor tijd kwam vanaf elf meter de beslissende 0-2 op het scorebord.

Kort na afloop moest SteDoCo-trainer Gijs Zwaan, staand tegen een muur van een kleedlokaal, even steun zoeken. "Het duizelt mij na een aantal beslissingen van deze scheidsrechter. Natuurlijk hadden wij in minuut 8, 22 en 40 de bal er in moeten knallen, maar meneer Van de Ketterij deed zijn naam weer alle eer aan. Ik heb hem nu vier mee gemaakt, de vorige drie wedstrijden werden gestaakt..."

Een klein beetje gelijk had Zwaan wel. Van de Ketterij floot verre van consequent. SteDoCo werd daarvan de dupe, terwijl de Katwijkers het voordeel van de twijfel kregen van de ervaren leidsman uit Goes. Quick Boys kreeg twee strafschoppen, terwijl bijvoorbeeld een duwpartij in de rug van Benjamin van Wanrooij in het vijfmetergebied onbestraft bleef.

Spiegel

Toch moet SteDoCo het meest in de eigen spiegel kijken. Zoals Zwaan al constateerde hadden voor rust de zeer compact, maar vooral geconcentreerd spelende Alblasserwaarders het verschil moeten maken. Al in de achtste minuut kreeg Jeroen Sterrenburg de bal van de prima spelende Vincent Verheul op een presenteerblaadje aangeboden. Een stief kwartiertje later was het Jesse Wielinga, die de verdiende 1-0 vergat te scoren.

Natuurlijk was Quick Boys ook gevaarlijk. Met name Kay Tejan was met zijn heerlijke linkerbeen een plaag voor de Hoornaarse achterhoede. Toch waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. De grootste kans op de openingstreffer kreeg Vincent Verheul vijf minuten voor de rust. De buitenspeler raakte de ietwat stuiterende bal net niet lekker genoeg en dus bleven beide teams steken op 0-0.

Krul in de kruising

Ook na de helftwisseling streden beide ploegen voor de volle winst. Quick Boys drong, na een dubbele wissel, meer en meer aan. Twee keer was Mark Smith een sta in de weg voor de blauwwitgestreepten. In de 61e minuut was de SteDoCo-goalie wel verslagen. Ondanks een lichte duw van aanvoerder Hayri Pinarci bleef Raymond Baten op de been, toch floot Van de Ketterij. Baten krulde zelf de 0-1 in de kruising. "Ik ken hem nog uit mijn DHC-tijd, toen we tegen Quick Den Haag speelden. Ik wist dat hij onhoudbaar vrije trappen kon nemen", baalde de uitblinkende Smith. De Delftse doelman hield niet veel later zijn ploeg in de wedstrijd, toen hij een strafschop van Kelvin Ruben Maynard na een lichte overtreding van Bryan Jongeneel wist te keren. Een vergelijkbare duwfout op Benjamin van Wanrooij werd tien minuten voor tijd door het arbitrale trio niet gezien. De overtreding zestig seconden later van Smith op de voeten van invaller Jesse van Nieuwkerk wel. Kay Tejan besliste vanaf de penaltystip de wedstrijd; 0-2.

"Zij zijn een stukje verder dan wij en van Quick Boys verliezen kan. We moeten volwassener worden. Maar we kennen als promovendus een goede start, met zeven punten uit vier wedstrijden", concludeerde SteDoCo-doelman Smith.