Onthulling Mission Belle Memorial

nieuw-lekkerland • Aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland, ter hoogte van huisnummer 26, wordt op zaterdag 29 september de Mission Belle Memorial onthuld. De onthulling wordt verricht door burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard. Meer dan dertig Amerikaanse nabestaanden van de toenmalige bemanning van het neergestorte vliegtuig zullen bij de onthulling te gast zijn. Ook vertegenwoordigers van de Koninklijke Luchtmacht en van de Amerikaanse Ambassade hebben toegezegd aanwezig te zijn. Een fly-over van enkele Amerikaanse historische lesvliegtuigen zal, bij goede weersomstandigheden, de ceremonie afsluiten.


Cursus tegen stress

meerkerk • Indigo Zuid-Holland Zuid start op maandag 24 september in Meerkerk met de cursus Minder stress. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten op maandag van 19.00 tot 21.00 uur De kosten bedragen 20 euro. Aanmelden bij het secretariaat van Indigo Zuid-Holland Zuid via 088-4050607 of via secretariaat@indigozhz.nl. De cursus wordt georganiseerd in opdracht van de Dienst Gezondheid en Jeugd en de gemeenten Leerdam, Zederik, Giessenlanden, Molenwaard, Gorinchem.


Praktijk gesloten

bleskensgraaf • Huisartsenpraktijk Bleskensgraaf is woensdagmiddag 19 september gesloten in verband met een personeelsuitje. Spoedgevallen kunnen bellen met dokter Van der Wal via 0184-641215.


'Anders fotograferen in de tuin'

gorinchem • Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt op maandag 24 september een lezing over anders fotograferen in de tuin. Marcel Batist komt een avondvullend programma verzorgen over genieten van de wonderlijke natuur om ons heen en foto's daarvan maken. De lezing wordt gehouden in wijkgebouw De Heul aan de Nieuwe Hoven 141 en begint om 20.00 uur. Toegangsprijs bedraag 3 euro.