SV Noordeloos uitgeschakeld

noordeloos • Na de 1-0 nederlaag in de eerste bekerronde tegen het reserve-elftal van Kozakken Boys, ging SV Noordeloos zaterdagmiddag ook onderuit tegen Sleeuwijk. De ploeg van trainer Erwin Verheij liep thuis tegen een 0-4 verliespartij op. De eerste van die vier Sleeuwijkse treffers lag na drie minuten al achter de Noordeloos-doelman. "En dan loop je eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan", blikte Verheij terug. "Maar Sleeuwijk is een prima ploeg, hoor. Dit is geen schande."


VVAC toont veerkracht

ottoland • VVAC boekte in zijn tweede bekerwedstrijd een knappe zege op de beloftenploeg van Kozakken Boys. De Ottolanders maakten een 0-2 achterstand goed en sloten op De Put af met een 3-2 overwinning. Mark Wemmers was met een rake vrije trap de gevierde man aan VVAC-zijde. Saillant detail was dat de winnende treffer viel uit een situatie waarbij de arbiter van dienst de voordeelregel niet toepaste, maar Wemmers na het affluiten alsnog raak pegelde. Bart Koomans had de thuisploeg na de theepauze met zijn aansluitingstreffer op 1-2 gezet, waarna Joran Houweling voor de gelijkmaker zorgde.


Groot-Ammers - Streefkerk eindigt zonder goals

groot-ammers • Waar vooraf op vuurwerk werd gehoopt en eigenlijk ook gerekend, bleven doelpunten zaterdag tijdens de derby tussen Groot-Ammers en Streefkerk uit. De burentwist eindigde zoals hij begon: 0-0. Trainer Ferry van Dijk kon na afloop wel leven met die uitslag. "Wat er vandaag op de mat werd gelegd qua voetbal was niet echt hoogstaand, zeker de tweede helft niet", was hij na afloop duidelijk en eerlijk. "Aan beide kanten werden de gehele wedstrijd eigenlijk geen grote kansen gecreëerd. Typerend voor het duel, want ik vond dat beide ploegen elkaar goed in stand hielden." Geen goals dus, wel kaarten, zoals wel vaker het geval in derby's. De thuisploeg sloot op Gelkenes af met tien man, nadat Floris Renesin het tweede bedrijf tegen zijn tweede gele prent op liep.


SV Meerkerk thuis niet opgewassen tegen HSSC'61

meerkerk • Voor Meerkerk zit het bekeravontuur er na twee duels op. Na het gelijkspel tegen Be Ready (2-2) volgde zaterdag een 1-3 nederlaag tegen HSSC'61. De ploeg uit Hei- en Boeicop staat daarmee met zes punten bovenaan in poule 65 en heeft aan een gelijkspel bij Be Ready voldoende voor de groepszege. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee. Na de hervatting kwam de oranjezwarte formatie al snel op voorsprong. Die 0-1 werd door Floren Streefkerk nog teniet gedaan, maar twee nieuwe Heicopse goals kwam het naar de derde klasse gedegradeerde Meerkerk niet meer te boven.


Van Horik scoort tweemaal

arkel • ASV Arkel wist tijdens de Arkelse feestweek met 2-0 te winnen van Teisterbanders. Corné van Horik tekende voor beide doelpunten. Trainer Leon Elands kon concluderen dat zijn team op de goede weg is richting de competitie.