Koppositie lonkt voor SteDoCo na derbywinst

hendrik-ido-ambacht • SteDoCo deed in de 'streekderby' met ASWH uitstekende zaken in de Derde Divisie. In Hendrik-Ido-Ambacht maakte het elftal van Gijs Zwaan twee keer een achterstand ongedaan, om er vervolgens met een 2-3 zege vandoor te gaan.

"Ik ben vol lof, echt petje af richting de jongens hoe zij vandaag hebben gespeeld. Een echte teamprestatie met een terechte overwinning als resultaat", blikte Zwaan met trots terug op de tweede driepunter voor SteDoCo tijdens de nog prille jaargang.

"Ondanks het feit dat we wederom op achterstand komen, zijn wij inmiddels een team dat zich niet snel van de wijs laat brengen. We weten dat onze kansen wel komen. Ook als het tien minuten voor tijd nog gelijk staat."

Pittig

Treffende woorden van Zwaan, die daarmee doelde op de gelijkmaker van Vincent Verheul na de 1-0 van ASWH's Peter Verhoeve en de 2-2 en 2-3 van Schröder, nadat de Ambachtse ploeg nog voor rust voor 2-1 had gezorgd. En dus vindt SteDoCo zich met zeven punten uit drie duels terug op de derde plek in de Derde Divisie. Zwaan: "Vooraf hoop je erop, maar weet je dat je met Noordwijk en ASWH pittige tegenstanders treft. Ik ben vooral blij dat we vandaag voetballend hebben laten zien mee te kunnen komen op dit niveau."

Een tegenvaller voor de Hoornaarse ploeg was het uitvallen van aanvaller Chafik Boushaba. De spits moest zich met een gebroken jukbeen en een hersenschudding laten afvoeren met de ambulance om in het Maasstad Ziekenhuis een CT-scan te laten maken. "Op dat moment waren er nog twintig minuten te spelen en was de stand gelijk. Dat we na zijn uitvallen dan ook nog de winnende maken is wel erg fijn. Want ook een punt had hier echt niet verkeerd geweest." Gijs Zwaan meldt daags na het competitieduel met de Ambachtse vereniging dat Boushaba minstens vier weken uit de running is. Boushaba kwam dit seizoen over van KFC Brasschaat en werd een kwartier voor tijd vervangen door Jeroen Sterrenburg.