Etappezege Jeanne Korevaar

groot-ammers • Jeanne Korevaar (WaowDeals) heeft de tweede etappe in de Lotto Belgium Tour gewonnen. De 21-jarige wielrenster uit Groot-Ammers viel in de laatste kilometer aan en wist net uit de greep van het sprintende peloton te blijven. Jeanne Korevaar, dolgelukkig na de streep: "Het was een bochtig einde en dat ligt me wel goed. Ik ben volle bak aangegaan en voelde al snel dat er niemand in mijn wiel zat. Het was de dood of de gladiolen. Toen ik juichend over de streep reed, kwam de concurrentie al langs me op gereden. De streep had niet veel verder moeten liggen. In dat laatste stuk heb ik me helemaal leeggereden. Ik hoopte dit seizoen op een mooie zege, maar had er na de Boels Ladies Tour niet meer op gerekend. Die ronde was zwaar en hier tref ik bijna allemaal frisse rensters. Geweldig dat het vandaag toch lukt. Het is de grootste prestatie tot dusver." In de Boels Ladies Tour won Jeanne Korevaar vorige week het jongerenklassement.


Jaco Vonk slaat meteen toe

giessenburg • Jaco Vonk is sterk begonnen aan de schaakcompetitie van De Giessen en Linge. De titelverdediger won de topper tegen Henk Boot, die een onhandige opening speelde en hiervoor de rekening kreeg gepresenteerd. In een onderhoudende partij won Eddy Korevaar van Tony Else. Hans Karelse accepteerde in tijdnood het remisevoorstel van zijn opponent Louis Rutgers.


Podiumplaatsen JvA-jeugd

regio • De wielerjeugd van RC Jan van Arckel was afgelopen weekend goed voor enkele podiumplaatsen. Zaterdag sprintte Mees Bassa (Noordeloos) naar de 15e plaats in Honselersdijk. Zondag in Leiden was er in categorie 4 een derde plek voor de attent koersende Tim Verwolf (Langerak). Davida van Wilgen (Arkel) klasseerde zich in categorie 5 als veertiende. Ruben Bassa (Noordeloos) pakte het zilver in categorie 6.


Lekvogels opent kunstgrasveld

lexmond • Het nieuwe kunstgrasveld van Lekvogels wordt zaterdag 15 september officieel geopend. De handeling is om 14:15 uur. Aansluitend wordt de bekerderby Lekvogels-SV Meerkerk gespeeld. Beide ploegen kunnen niet meer door naar de knockoutfase van het districtsbekertoernooi.


Onwennig Triade verliest van ACKC

nieuwpoort • Triade is niet goed aan de veldcompetitie begonnen. De Nieuwpoortse korfballers, die in een gewijzigde samenstelling speelden, oogden onwennig en liepen tegen het Almkerkse ACKC voortdurend achter de feiten aan. De ruststand bood nog wel enig perspectief (6-8), maar in de tweede helft kreeg Triade het gat niet dicht. Weliswaar schoot Kirsten Ritmeester met scherp, maar het bleek niet voldoende: eindstand 12-18. Triade speelt komende zaterdag in Spijkenisse tegen Olympia.


Stadsderby om 17:00 uur

ameide • De stadsderby tussen SVW en Unitas, de competitie-opening in de 3e klasse C, zal zaterdag 22 september om 17:00 uur worden gespeeld.