Kerkproeverij in kerken Noordeloos

noordeloos • Op zondag 16 september zetten de kerken van Noordeloos in het kader van het landelijke initiatief Kerkproeverij hun deuren extra wijd open.

Deze actie wordt ondersteund door ruim twintig kerkgenootschappen. Kerkproeverij is vorig jaar voor het eerst in Nederland geïntroduceerd en gebaseerd op het Engelse initiatief Back-to-church-Sunday. Het idee van de Kerkproeverij is dat gemeenteleden vrienden, familie, buren en/of kennissen uitnodigen die niet of niet meer naar de kerk gaan om op deze zondag mee te gaan en een dienst bij te wonen en zo te laten 'proeven' wat er in een kerkdienst gebeurt.

"Mijn hoop is dat wie wordt uitgenodigd, merkt waarom wij op zondagmorgen bij elkaar komen: om God en elkaar te ontmoeten en geloof, hoop en liefde te delen", zegt iemand van een van de deelnemende kerken. En een ander: "Het is een mooie gelegenheid om misschien voor het eerst of na vele jaren de drempel van de kerk (weer) over te gaan. Jezus zegt het zelf in zijn Woord: kom maar bij Mij met alles wat je bezig houdt, wie je ook bent. Hij wil ons ontmoeten, juist in de kerkdienst."

Dit jaar doen in Noordeloos alle drie kerken mee. Ze doen dat op hun eigen manier, niet te veel afwijkend van wat er elke zondag gebeurt, maar met oog voor wie als gast aanwezig is. 'Voor wie geen persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, maar wel een keer een kerkdienst wil bezoeken, is dit wellicht ook een mooie gelegenheid', stellen de drie kerken in een persbericht.

De kerken van Noordeloos zijn te vinden op de volgende adressen: christelijke gereformeerde Kerk, Noordzijde 1A; hervormde gemeente, Kerkstraat 3C; gereformeerde Ontmoetingskerk, M.J. Veder van Hobokenstraat 15E. De diensten beginnen om 9.30 uur.