• Weeshuis Casa Valerio in Mozambique.
• Weeshuis Casa Valerio in Mozambique. Foto: Moz Kids

Autowasactie van Stichting Moz Kids

bleskensgraaf • Stichting Moz Kids houdt een autowasactie op zaterdag 22 september van 10:00 tot 16:00 bij de carwash in Bleskensgraaf.

De auto kan al gewassen worden voor 10 euro en voor 5 euro wordt hij ook gestofzuigd. De opbrengsten van deze autowasactie gaan allemaal naar de afronding en opzet van Casa Valerio in Mozambique. Casa Valerio wordt een huis die specifiek gericht is op de baby's die nieuw binnenkomen in het weeshuis. De baby's die binnenkomen zijn vaak achtergelaten door de ouders op soms bizarre wijze. In casa Valerio worden ze opgevangen en verzorgd door verzorgers die specifiek opgeleid worden voor de verzorging van baby's. Dit babyhuis wordt een tijdelijke opvang en vanuit dit huis kunnen ze ook gemakkelijker geadopteerd worden door een Mozambikaanse familie. Op 19 augustus is een groep, bestaande uit jongeren en gezinnen, vanuit de Hoeksche Waard vertrokken naar Mozambique om hier te werken in en om de weeshuizen die stichting Moz Kids ondersteunt. In de weeshuizen zijn er activiteiten gedaan met de kinderen die spelenderwijs bijdragen aan hun ontwikkeling. Er is daarnaast verder gebouwd aan het babyhuis Casa Valerio.

Tijdens de reis heeft de groep het huis zowel van binnen als van buiten geverfd, maar het is nog niet af. Er moet nog meubilair komen zoals bedden voor de verzorgers, babybedjes, babybadjes, een wc, douche en een keuken. Wanneer het babyhuis af is, zorgt dit ook nog voor extra kosten; er moeten luiers en babyvoeding komen, maar er moeten ook nieuwe verzorgers komen voor deze baby's.


q www.mozkids.nl