Themamiddag over afasie

leerdam/regio • De patiëntenvereniging stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland organiseert op zaterdag 15 september een themabijeenkomst over 'Afasie verandert je leven'.

De bijeenkomst vind plaats in Verpleeghuis Lingesteyn aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 16.00 uur, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

In zes korte filmpjes wordt getoond hoe mensen met afasie de regie over hun leven heroverden. We gaan met elkaar naar aanleiding van de filmpjes in gesprek en wisselen ervaringen met elkaar uit. Een ieder die te maken heeft met of belangstelling heeft voor afasie is van harte welkom. Afasie is een stoornis in het gebruik van de taal die ontstaat door Niet Aangeboren Hersenletsel, terwijl er voorheen een normaal taalgebruik was. Mensen met afasie kunnen niet meer gewoon spreken, schrijven, lezen en slecht of moeilijker begrijpen wat anderen zeggen.


Cursussen in Graafzicht

bleskensgraaf • Seniorweb start vanaf dinsdagochtend 23 oktober weer met een computercursus Windows 10 voor beginners en gevorderden. De kosten bedragen 40 euro. Ook start er vanaf dinsdag 25 september een cursus fotografie. De kosten hiervan bedragen eveneens 40 euro. Opgeven kan bij Team Welzijn in Graafzicht of via 088-4080235 of welzijn.gz@presentvooru.nl.


Partnercursus autisme

gorinchem • MEE Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert vanaf woensdagavond 3 oktober een partnercursus autisme. Deelnemers leren meer over autisme en de gevolgen voor relaties. Bijeenkomsten zijn in principe om de week, met uitzondering van vakanties. Een volledige cursus bestaat uit tien bijeenkomsten. De cursus wordt gegeven bij MEE aan de Edisonweg 30 in Gorinchem. Informatie en/of aanmelden (graag uiterlijk 21 september) via 0183-691600 of cursusregio@meeav.nl. Deelname is gratis.


Open avond bij Chananja

wijngaarden • Het seizoen is voor Chananja inmiddels begonnen. Om belangstellenden de gelegenheid te geven vrijblijvend met het koor kennis te maken, organiseert Chananja op dinsdagavond 18 september een open repetitie-avond. Iedereen in de leeftijd van 15 tot en met 50 jaar is vanaf 19.30 uur welkom in 't Wingerds Hof, Dorpsstraat 31 te Wijngaarden. De avond duurt tot 21.30 uur. Tijdens de repetitieavond is de vaste begeleidingsband aanwezig.
In het najaar volgen diverse optredens. Zo zal het koor op zaterdag 22 september twee keer te beluisteren zijn tijdens het Korenfestival in Sliedrecht. De koor- en bandleden, die uit de regio komen, staan dit najaar 25 jaar lang onder leiding van Peter Koetsveld. In verband met dit feit zal er op zaterdag 13 oktober een jubileumconcert worden georganiseerd.
Het gevarieerde repertoire van Chananja bestaat uit opwekkingsliederen, swingende gospels, nummers van Sela en enkele country-achtige en licht klassieke nummers. Meer informatie over het koor en de komende optredens is te vinden op www.koorchananja.wordpress.com.