'Gezelligheid, sfeer en heel veel kwaliteit'

schelluinen • VV Schelluinen handhaafde zich afgelopen voetbaljaar in de derde klasse, maar het ging niet van een leien dakje. Trainer Philip den Haan schakelde mister vv Schelluinen Léon de Bruijn in en met diens maatje Robert Golverdingen gingen de blauwwitten op zoek naar versterking. Een van hen is Niels den Haan.

"Het bevalt echt heel goed. Er is gezelligheid, sfeer en heel veel kwaliteit. Voetbal is echt voetbal", vindt de kersverse aanvoerder.

Creatief

"Vanuit de groep kwam het verzoek om met mijn ervaring de band te gaan dragen. Het voelt absoluut niet als druk, maar dat komt ongetwijfeld ook omdat we een goed elftal hebben. Zeker vijf, zes jongens kunnen moeiteloos bij een eersteklasser spelen. Dat durf ik na een paar oefenwedstrijden en bekerpotjes wel te zeggen We hebben een creatief middenveld, waarin ik op links lekker mijn steekpassjes op de goede voorhoede kan geven. Het niveau is hoog, dat zie je ook terug op de trainingen. Er moet worden geknokt voor elke plek in de selectie en dat is alleen maar goed."

Voor op schema

Daarnaast is Niels den Haan ook verzorger. "Voor mij als nieuwkomer was dat een groot voordeel. Ik ben sowieso vroeger op het complex en kreeg daardoor eerder een binding met de vereniging. Zware blessures zijn er gelukkig niet. Colin de Jong krijgt met zijn knie de meeste aandacht, hij loopt voor op het revalidatieschema en kan mogelijk voor de winterstop al minuten maken."

Theo Sprong